Lidé, zvuky a hudba – jak na nás působí?

Hudba a nejrůznější zvuky jsou každodenní součástí našeho běžného života. Jak na nás ale působí? Je hudba skutečně zdraví prospěšná, jak se dočítáme z médií? Přečtěte si náš článek a dozvíte se víc.
Hudba proudící z reproduktoru

Lidé a hudba

Hudba je přirozenou součástí lidského života. Hudbu posloucháme, protože se nám líbí. Způsobuje lidem příjemné pocity, a proto ji občas vnímáme jako velmi důležitou relaxační složku i běžného dne.

Relaxační hudba – posílí zdraví

Příznivé účinky relaxační hudby jsou již po desetiletí velmi dobře známy. Relaxační hudba se využívá jako léčba pro mnoho problémů, nejčastěji stresu, depresí, psychických nebo sexuálních poruch a dalších.

 

Je však také velmi příznivá pro rozvoj kreativního myšlení, celkově zlepšuje imunitní systém a správně zvolená relaxační hudba mírní únavu nebo například bolesti hlavy.

Příjemné a nepříjemné zvuky

Každý člověk je individuální a jednotlivé zvuky na něj působí jiným dojmem. Některé zvuky, které se jednomu zdají velmi příjemné, jsou pro druhého doslova utrpením.

 

Příjemné zvuky mohou mít stejně příznivé účinky jako poslech relaxační hudby. Naopak zvuky, které působí na člověka nepříjemným až velmi špatným dojmem, mohou navodit právě takové stavy, které se relaxační hudbou léčí.

Zvuky a hudbu vnímáme už v matčině lůně

Těhotné maminky stále častěji využívají metody poslechu hudby v těhotenství, která je jim příjemná. Obecně platí, že hudba či zvuky, které jsou příjemné pro nastávající rodičku, jsou příjemné také pro ještě nenarozené dítě.

 

Poslechem určité hudby můžete v dítěti také vypěstovat kladný vztah k hudbě. Zvuky a hudba jsou pro nás velice důležité a provázejí nás celým životem.

 

Další zajímavé články z rubriky zajímavosti ze světa

Zajímavosti o České republice

Přírodní živly a naše povaha

Žvýkačky - zdravé nebo škodlivé?

Sběratelství - co vše se dá sbírat?

Kuriózní lidské fobie

Bakterie, které léčí...

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies