Mineralfit.cz

Zvířata a obezita

Kateřina Řehořová
Nadváhá netrápí jen nás, ale i zvířátka. Bohužel majitelé jsou mnohdy přesvědčeni, že jejich pes či kočka obezitou netrpí a překrmují je dále. Nadváha zvířat přitom ohrožuje jejich zdraví stejně jako u lidí.
Obezita zvířat – proč je nebezpečná Obezita zvířat (především savců - více naleznete zde) ovlivňuje jejich vitalitu, náladu, ale může také způsobovat zdravotní potíže. Jedná se např. o cukrovku, srdeční onemocnění, kožní problémy, ztížené dýchání, zánět kloubů apod. Obezita zvířat a její příčiny Hlavní příčinou obezity zvířat je nadměrný příjem potravy a nedostatek pohybu. Příčinou však může být i onemocnění, které má vliv na metabolismus nebo kastrace, která do fungování metabolismu také zasahuje. Přibývání na váze ovlivňuje i věk zvířete a druh plemena. Obezita zvířat a deprese Podle výzkumu trpí i zvířata depresemi a ty mohou jejich hmotnost ovlivňovat také. Pes například špatně snáší přírůstek dalšího dítěte nebo zvířete v rodině. Mezi většinu obézních zvířat patří ty, jejichž majitelé bývají často mimo domov. Bude-li vaše zvíře v pořádku, může vás i léčit, více se dozvíte zde. Příznaky nadváhy zvířete Většina majitelů svých domácích mazlíčků je přesvědčena o tom, že jejich pes či kočka nadváhou netrpí.
Nadváhu zvířete lze rozpoznat podle těchto ukazatelů: vašemu zvířeti nelze nahmatat žebra nemá pas má potíže při chůzi pomalu se pohybuje rychle dýchá často spí často má špatnou náladu Dieta a hubnutí zvířete nepřekrmujte ho a nepodávejte mu sladké nebo tučné pamlsky častěji ho venčete, hrajte si s ním kupujte mu netučné pokrmy, dnes existují i light výrobky upozorněte svou rodinu a přátele, že váš pes či kočka drží dietu a svěřte krmení zvířete jen jedné osobě pravidelně sledujte hmotnost zvířete v případě pochybností navštivte svého veterináře Zajímavé odkazy Zvířata tuší neštěstí a katastrofy
Psi umí odhalit rakovinu
Zvířecí námluvy
Zvířata dokáží zázraky
Albíni - lidé i zvířata
Maltézský psík
Psi - bojová plemena

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.