Psi / bojová plemena

Bojová plemena psů nevytvořila příroda. Psi tzv. bojových plemen vyvolávají často neklid a strach. Jsou bojová plemena tolik nebezpečná a agresivní? Co od těchto psů vyžadují majitelé a co je třeba vědět, než si bojové plemeno pořídíte?

Bílé štěně pitbulla

Bojová plemena psů jsou výsledkem snahy člověka. Pečlivým výběrem, křížením ras a posilováním vlastností pro bojovnost byla bojová plemena vyšlechtěna do současné podoby.

Požadavky na bojová plemena psů

Bojová plemena psů si musí umět poradit s bráněním stáda, s lovením divoké zvěře nebo bojem v aréně. Nyní je hlavním požadavkem majitelů agresivita psů v ohrožení života. Problém je, že chování psů nelze naprogramovat a pes může agresivně reagovat i v běžné situaci.

Bojová plemena - seznamte se

Ostrý bulterirér

Rasa bulteriér vznikla v 19. století v Anglii a pes byl původně používán pro zápasy s býky. Rasa vznikla křížením Anglického buldoka a Staroanglického bílého teriéra. Výsledkem je inteligentní, silný a temperamentní pes plný odvahy. Bulteriér se rychle učí, ale je velmi tvrdohlavý. Pes potřebuje tvrdou ruku, ale i laskavost a trpělivost. Při správné výchově vám bude neocenitelným společníkem a ochráncem rodiny.

Americký pitbulteriér

Pitbulteriér je považován za výjimečně nebezpečného. Pes je rychlý, odvážný, vytrvalý, učenlivý, oddaný, ale i velmi poslušný. Může být velmi agresivní vůči jiným psům - byl vyšlechtěn pro boj v ringu a stačí mu malý podnět k vyvolání střetu. Americký pitbulteriér musí být důsledně vycvičen a musíte ho trestat za agresi. Dáte-li psovi dostatek lásky, povedete ho k disciplíně, bude vám tím nejvěrnějším psím přítelem.

Rotvajler - ochránce

Mohutný pes, pyšní se téměř dva tisíce let starým rodokmenem. V minulosti hlídal dobytek, nyní vám spolehlivě ochrání majetek. Rotvajler je klidný, věrný a poslušný pes s dobrými nervy. Je to ostražitý ochránce, ale vyžaduje, stejně jako pitbulteriér, hodně disciplíny. Rotvajlera si nepořizujte, pokud jste úplní psí začátečníci.

Kavkazský pastevecký pes

Na první pohled vypadá neohrabaně a těžkopádně. Kavkazský pastevecký pes přesto dokáže být velmi rychlý a hbitý. Pes je samostatný, nedůvěřivý k ostatním lidem, ostražitý, nenáročný (přizpůsobí se jakémukoliv klimatu). Kavkazský pastevecký pes je výborný strážce a ochránce pro majitele i celou rodinu.

Bojová plemena potřebují pevnou ruku a laskavou péči. Před pořízením psa si zjistěte informace o jeho vlastnostech, výchově a zkuste se poradit s někým, kdo vašeho vysněného psího přítele již vlastní.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies