Zajímavosti z Guinessovy knihy rekordů – 1.díl

Do Guinessovy knihy rekordů se zapsalo mnoho lidí i s opravdu kuriózními rekordy. Na odvětví nezáleží a povoleno je všechno. V našem dnešním článku vám některé z nich přiblížíme podrobněji.
Smějící se osoba s červenými rty

Lidé stahovali Firefox 3

U příležitosti vydání Firefoxu 3 proběhla akce, jejímž cílem byl zápis do Guinnessovy knihy rekordů za největší počet stažení software za 24 hodin. Akce měla úspěch a za jeden den byl Firefox stažen ve více než 8 miliónech kusech. Tento počin je zapsán v Guinessově knize rekordů.

Nejdelší kolona Mitsubishi Lancer

Na závodním okruhu Castle Combe v Anglii vytvořili nadšenci 3,2 km dlouhou kolonu aut Mitsubishi Lancer EVO. Na zápis v Guinessově knize rekordů jim stačilo 273 aut této značky. Oficiální zápis v knize rekordů zní: Nejdelší kolona Mitsubishi Lancer na světě.

Zajímavosti – lidé a svět

  • Největší psí jazyk na světě má pes majitele Johna Schida z USA. Jeho jazyk měří rovných 43 centimetrů...
  •  Nejvíce dětí na světě měl marocký sultán Mulaj Isamail, který žil v letech 1646 až 1727. Za svůj život splodil 888 dětí, z toho 540 synů. Ti společně vytvořili zvláštní armádu.
  •  Nejvíce dětí podle Guinessovy knihy rekordů porodila první manželka Rusa Fjodora Vasilijeva Šujského a to úctyhodných 69. To vše zvládla při dvaceti sedmi porodech.
  • Světový rekord za nejrychleji prodané DVD všech dob drží film Harry Potter a Ohnivý pohár a je rovněž zapsán v Guinessově knize. V Anglii se hned po vydání prodalo více než šest milionů kopií DVD Ohnivého poháru. První den po vydání v USA se 7.března 2006 prodalo více než pět milionů kopií.

Jazykolam jako název kopce

Taumata je maorský název 305 m vysokého kopce na Novém Zélandě. Název má více variant. Domácí obyvatelstvo používá název v podobě Taumatawhakatangihangakoauotamateturipukakapikimaungahoro-Nukupokaiwhenuakitanatahu. Další varianta pojmenování tohoto kopce zní Tetaumatawhakatangihangakoauaotamateau rehaeaturipukapihimaungahoronukupokaiwhenuaakitanarahu, má 92 písmen a je zapsaná v Guinessově knize rekordů.

Další zajímavé články z rubriky zajímavosti ze světa

Nejkurióznější muzea světa

Jak bydlet zdravě?

Gerontooblek aneb Na pár minut starcem...

Nehty - co jste o nich nevěděli?

Káva a její historie

Lidské mutace - mohou za to geny?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies