Nejkurióznější muzea světa

Rádi cestujete do zahraničí a nikdy nevynecháte návštěvu místního muzea? Pak se určitě zajeďte podívat do některých z opravdu kuriózních muzeí. Zajímá vás, které to jsou?
Britské muzeum v Londýně

Muzeum penisů v Islandu

Patrně nejkurióznější na světě je muzeum penisů v islandském městě Húsavík (dříve Rejkvajík). Vystaveno je zde více než dvě stě druhů exemplářů savců žijících na Islandu, a to suchozemských i mořských.

 

Vystavené genitálie a její části se konzervují balzámováním ve formaldehydu nebo vysoušením. Návštěvníci si mohou prohlédnout např. penisy velryb, tuleňů, mrožů, delfínů, konů, psů, koček, domácích myší, polární lišky nebo polárního medvěda.

 

Milovníci mýtů mohou spatřit dokonce i penisy elfů, trolů a mořských příšer. Údajně se chystá také vystavení exempláře lidského druhu. Darovat muzeu svou chloubu se rozhodl jeden stárnoucí Islanďan. Genitálie Homo Sapiens budou v muzeu vystaveny po jeho smrti.

V Japonsku mají muzeum ponožek

Největší sbírkou ponožek na celém světě se může chlubit muzeum Naigai v japonském Tokiu. Mezi dvaceti tisíci páry najdete ponožky z celého světa. Za nejzajímavější kousky lze považovat obrovské ponožky měřící od špičky k patě třicetdva centimetrů (nosila je profesionální zápasnice Giant Baba), tisícčtyřista let staré ponožky z Egypta nebo moderní samozahřívací ponožky z USA. K prohlédnutí jsou zde také staré pletací stroje a předměty dokumentující historii a vývoj ponožek i obuvi.

 

Muzeum bylo založeno na počest ředitele Naigai Company, Ltd., hlavního výrobce punčoch a ponožek v zemi. Právě tento muž se vášnivě věnoval sběratelství většiny vystavených exponátů a napsal také knihu o historii ponožek.

Pouštní muzeum v Mexiku – jedno z největších na světě

Chihuahuense, největší poušť severní Ameriky, je ústředním tématem interaktivního pouštního muzea v Mexiku. Muzeum zabírá plochu 12 300 m2 a skládá se z několika částí.

 

V jedné z nich kolem vás budou pobíhat skuteční prerijní psi, kteří jsou na pokraji vyhynutí, v druhé se smíte přiblížit k doupatům a norám některých pouštních zvířat a v další můžete zase obdivovat více než 400 druhů kaktusů.

 

Kromě fauny a flóry se v muzeu seznámíte také se způsobem života pBůvodních obyvatel a dozvíte se, jak vlastně pouště vznikají. Vůbec největším lákadlem jsou ale vystavené kostry dinosaurů, které zde byly před lety objeveny.

U sousedů v Německu najdete muzeum cukru

Milovníci laskomin si přijdou na své. V berlínském Zucker Museum se seznámí s nástroji nezbytnými ke zpracování cukru i technikami, jakými se cukr zpracovával od počátku až po současnost. Pány bude možná zajímat využití cukru pro výrobu alkoholu.

Více se o těchto zemích a městech dozvíte ve článcích:

Island - ledový i horký

Japonsko

Mexiko a bílé pláže Yucatanu

Berlín - město budoucnosti

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies