Volíme oblečení na přijímací pohovor

Dojem z první pracovní schůzky je nejdůležitější. Víte, jak se správně obléknout, abyste svého případného zaměstnavatele neodradili nevhodně zvoleným oděvem?

Ženy oblečené ve společenských kostýmech

Volíme oblečení na pracovní pohovor

Lámete si hlavu s tím, jak zaujmout svého budoucího šéfa? Určitě vám už dávno došlo, že vás vůbec nezná a kromě toho, co se píše v doporučení z minulého zaměstnání, o vás nic neví. Jak dát tedy najevo, že je pro vás práce důležitá, aniž byste vyvolávali dojem zoufalce? Nebo snad máte strach, že pohovor nezvládnete? Posilněte své sebevědomí upraveným a decentním zevnějškem. Věřte, že se vám to vyplatí, zejména na první pracovní schůzce.

Džíny nechte doma ve skříni

O vašem vztahu k práci vypovídá nejen styl oblékání, ale i způsob vyjadřování, úprava nehtů a vlasů. Přijímacího pohovoru se v případě zájmu na vyšší pozici účastní školení manažeři, kteří vás bedlivě sledují. Zpravidla jim neujde nic a každé klopýtnutí, včetně špatně trefeného oděvu, vás může stát vysněné místo. I když upřednostňujete volný životní styl doma i na pracovišti, k pohovoru si džíny ani jiné podobné kousky neberte. Může to o vás mimo jiné vypovídat i to, že v sobě nemáte dostatek vlastní iniciativy. Raději si zajděte do butiku a vyberte dobře padnoucí kostýmek.

Elegantní každým coulem

Klasický kostýmek se hodí na každý pracovní pohovor (kromě pohovorů na nižší pracovní místa). Pokud se v něm ale necítíte dobře, stačí, když se poohlédnete po bílé košili a slušivém sáčku či blejzru. Ten dokáže každé ženě v okamžiku dodat neobyčejné kouzlo. K němu se hodí pěkně střižené kalhoty, ale i sukně, která by měla být decentní. V každém případě zapomeňte na minisukně či minišaty. Nejkratší sukně by měla sahat těsně nad kolena, elegantně budete vypadat s prodlouženou sukní pod kolena, která nesmí působit nudně ani příliš vyzývavě.

Doplňky podtrhnou váš smysl pro originalitu

O ženách Francouzkách se říká, že dokážou oživit každý model, i kdyby se jednalo o pytel na brambory. Toto umění tkví v doplňcích, kterých umí využít. Nebojte se použít dlouhé korále, rozmanité šátky nebo nápadné náramkové hodinky. Nesmíte to však přehnat, doplňky vás mají doplnit, nikoli přebíjet.

Móda do práce

Po mateřské dovolené zpátky do práce

Dieta do práce - pro štíhlou linii

Práce a rodina - jak to skloubit dohromady?

Práce - jak přežít pracovní pondělí?

Syndrom vyhoření neboli burn-out - práce problémem?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies