Po mateřské dovolené zpátky do práce

Vrátit se po mateřské dovolené zpátky do práce, nemusí být tak složité, jak to zprvu vypadá. Důležité je nepropadat panice, snažte se být cílevědomá a brát věci s nadhledem.

Žena sedící s mužem na pohovce

Ženy a mateřská dovolená

Když se žena dobrovolně rozhodne pro to, že se předčasně vrátí do práce, neznamená to hned, že by byla špatnou matkou. V dnešní době si všechny ženy nemohou dovolit zůstat doma na mateřské dovolené po celý čas a do práce je žene finanční situace. Dalšími podstatnými okolnostmi jsou také věk dítěte, věk matky a časová vytíženost rodiny.

Návrat do práce bývá těžký

Je prokázáno, že ženy, které se vrátí po mateřské dovolené zpátky do práce, se hůře aklimatizují. Čím delší je pauza, tím více pak mají ženy pochybnosti. Každá změna, pokud není dobrovolná, bývá bolestivá. O to těžší jsou pak také návraty.

Zpátky do práce…Ale co bude s dítětem?

Pokud jste začala pracovat a na své dítě nemáte tolik času jako dříve, je lepší, když se mu budete věnovat méně často, ale o to intenzivněji. Dítě se postupně začne vyrovnávat se zkušeností z loučení a návratu. Také pobyt v dětském kolektivu ho mnohému naučí. Naučí se dělit o věci, navazovat kontakty s dětmi, zvykat si na pravidelný režim apod.

Nízké sebevědomí škodí

Základem úspěšné kariéry je dostatečné sebevědomí. Neznamená to ovšem, že byste se měla naparovat před ostatními kolegy. Ideální je takzvané „zdravé sebevědomí“ , které vám usnadní splnit mnohé úkoly, které vám zaměstnavatel zadá. Nemyslete si, že jste se během mateřské dovolené dále nerozvíjela – opak je pravdou. Naučila jste se organizovat čas, což je podstatným předpokladem úspěšné kariéry.

Tipy – jak úspěšně nastartovat kariéru po mateřské dovolené

  • Pečujte o sebe, noste oblečení které se vám líbí a ve kterém se cítíte dobře.
  • Usmívejte se, nenechte si zkazit den závistivými řečmi kolegyň.
  • Ukažte zaměstnavateli, že vás práce opravdu baví a že ji zvládáte podle jeho představ.
  • Myslete vždy pozitivně a berte věci s nadhledem. Nepodceňujte se...

Víte o tom, že:

Vaše dítě může navštěvovat až 4 dny v týdnu jesle nebo školku, aniž byste přišla o rodičovský příspěvek.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies