Dieta do práce - pro štíhlou linii

Pojídáte v práci všechno, co vám pod ruku přijde? Není nic jednoduššího, než si připravit doma vlastní proviant. Pár zdravých dobrot, které si můžete vzít na svačinu. Výborné tipy pro štíhlou linii.

Nůž položený na rozkrojené housce s máslem

Dieta do práce – pracovní stres

Nekompenzujte si pracovní stres nekonečným přejídáním se a doplňováním cukrů do organismu. Váš pracovní stůl se promění v hodovní tabuli a je s vámi konec. Nástrahám se vyhněte.

 

Dieta do práce – hubnutí v práci

 

Snídaně

Nezapomeňte se nasnídat. Snídaně je prvotní zdroj energie. Jezte celozrnné pečivo, nízkotučný sýr, jogurt nebo müsli. To je dobrý start do nového dne.

 

Přesnídávka

K odpolední svačině nebo přesnídávce si dejte nízkotučný jogurt, syrovátku, kus ovoce, zeleninu.

 

 

Oběd

Oběd by vám měl dát hlavní zdroj energie pro celý den – ne nadarmo je hlavním jídlem. Pokud jíte maso, dávejte přednost drůbeži, rybám, přílohy se snažte omezit na minimum, naučte se místo knedlíků jíst čerstvou zeleninu. Pokud se bez přílohy neobejdete, snažte se sníst jen polovinu své obvyklé dávky. Zapomeňte na přílohy jako jsou hranolky, krokety a podobné smažené chuťovky.

 

 

Večeře

Večeře by vám neměla moc dlouho přebývat v žaludku. Poslední jídlo si dejte nejpozději 3 hodiny před spánkem. Večer se snažte omezit sacharidy – pečivo, přílohy apod. Nízkotučný sýr a zelenina vás rozhodně na noc nezatíží a může být delikatesou.

 

 

Dieta do práce – jídlo z jídelny

Stravujete se v jídelně? Vůbec nevadí, jen si prostě vybírejte. Zeleninu a saláty můžete jíst do sytosti, jen si dejte pozor na velké množství dresinků s majonézou. Vyhněte se dezertům, v jídelnách bývají většinou dost kalorické. Kupte si radši müsli tyčinku. Pokud máte na výběr, vyhýbejte se zahuštěným polévkám, omáčkám. Z jídla si vyberte vždy to lehčí, přestože kolegové se cpou sladkými knedlíky. Také si nevybírejte smažená jídla.

 

 

Dieta do práce – svačina z domu

Vezměte si do práce jídlo z domu. Není nic horšího, než ve spěchu nakupovat obložené bagety s majonézou a smaženým mletým masem.

 

 

Udělejte si třeba

 

  • Obložený celozrnný chléb s orestovaným masem, ze kterého ještě vysajte tuk ubrouskem. Mezi chleba vložte dostatek zeleného salátu a klíčky, trošku másla.
  • Slunečnicový chléb s dušenou šunkou. Namažte chléb jemně margarínem a poklaďte jej šunkou a rajčaty. Okořeňte oreganem, mletým pepřem, čubricou a přikryjte druhým krajícem.
  • Udělejte si mrkvovou krémovou polévku. Poduste mrkev, brambory, petržel, cibuli, přidejte 500 ml zeleninového vývaru. Uvařte zeleninu do měkka, rozmixujte, osolte, opepřete a přidejte majoránku. Můžete si přidat kysanou smetanu na dochucení.
  • Těstovinový salát se zeleninou je také dobrým tipem. Na půl lžíci másla osmažte šalotku, žampiony, papriku, kukuřici, olivy, rajčata na drobno. Všechno osolte a vmíchejte do studených těstovin.

Dieta do práce – chuť na sladké

Jste-li ve stresu a nemůžete se ubránit chuti na sladké, dopřejte si jen malý kousek.

Vhodné jsou

  • Hořká čokoláda s vysokým procentem kakaa
  • Želatinové bonbóny (medvídci)
  • Sušené ovoce
  • Sladké ovoce

Nebojte se, udržet štíhlou linii si můžete i v plném pracovním nasazení. Jde jen o to, myslet dopředu a nejednat ukvapeně. Všechno si připravte a hubnutí bude hračka.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies