Cviky pro zpevnění ramen

Ochablá ramena a paže často způsobují nesprávné držení těla. Pomocí třech jednoduchých cviků si můžete ramena, paže a záda svůdně vytvarovat. Chce to jen trochu času a trpělivost.
Detail ramena

Cviky pro zpevnění ramen – co budete potřebovat

Ke cvikům budete potřebovat jen dvoukilové činky (popřípadě plastové láhve s vodou) a volnou půlhodinku třikrát týdně. Každý cvik proveďte dvanáctkrát a celou sestavu si třikrát zopakujte. Chcete zhubnout přesně na místech, kde to potřebujete?

Cviky pro zpevnění ramen a bicepsů

Mírně se rozkročte a rozložte váhu mezi špičku a patu. Vezměte do rukou činky a srovnejte ruce podél těla tak, aby se hřbetem dotýkaly stehen. Nadechněte se a pomalu tlačte zátěž nahoru až k ramenům. V této poloze vydržte okamžik a s výdechem se vraťte zpět do základní pozice. Dávejte však pozor, abyste držela lokty těsně u těla, ramena měla uvolněná a nekrčila je. Trup mějte pevný a nekývejte se.

Cviky pro zpevnění ramen

Vezměte do rukou dvoukilové činky. Rozpřáhněte ruce, jako byste chtěla někoho obejmout. Pokrčte lokty směrem vzhůru, aby tvořily pravý úhel. Pravou ruku ponechte na výchozí pozici, zatímco levé předloktí pomalu spusťte dolů. Setrvejte v této poloze dvě sekundy a pak pomalu nechte klesat střídavě pravé a levé předloktí. Zatněte břišní svalstvo. Cviky pro pevné bříško naleznete zde...

Cviky pro zpevnění ramena a zad

Mírně se rozkročte. Jemně se předkloňte a zlehka pokrčte kolena. Záda mějte rovná jako pravítko (záda také potřebují zpevnit). Přidržujte ruce rovnoběžně se stehny a činky ve výšce vašich kolen. Stlačte ramena k sobě tak, abyste k sobě stáhla lopatky a trapézy (svaly na zadní straně krku a šíje). Pomalu tahejte závaží vzhůru, až se vám pokrčí lokty. Vydržte tak okamžik a zvolna se vraťte do výchozí pozice. Napětí je v šíji a tricepsech.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies