Cviky pro pevná záda

Více než 80% Čechů trpí občasnými bolestmi zad. Chcete to změnit a bolest nahradit pocitem úlevy? Potom zapracujte na pevnosti vašich zad. Přinášíme tipy na zpevnění pánevního dna, svalů kolem páteře a procvičení rovnováhy.
Ženské poodhalené záda

Cviky pro zpevnění svalů kolem páteře

Cvik na záda č. 1

U cvičení se soustřeďte na vzpřímený postoj s lopatkami u sebe. Při samotném cviku nezadržujte dech, ale vždy s výdechem stáhněte co nejvíc zadeček. Vydržte pár sekund a pak povolte.

Cvik na záda č. 2

Lehněte si na břicho, rukama podložte čelo (dlaněmi dolů) a mírně, jen několik centimetrů nad zemí, zvedejte trup.

Cvik na záda č. 3

Pro posílení svalů mezi lopatkami v poloze na břiše zůstaňte, čelo opřete o podložku, ruce sevřete v pravý úhel v rameni i v lokti a zvedejte je nahoru (za záda).

Cvik na záda č. 4

Polohu na břiše využijte i pro poslední cvik – ruce dejte podél těla, hlavu opřete o podložku. Mírně zvedejte hlavu za současného stažení lopatek směrem k sobě.

Další cviky pro pevná záda - zpevněte pánevní dno

Tento cvik můžete provádět kdykoli a kdekoli. Soustřeďte se a stáhněte hýžďové spolu se spodními břišními svaly. Měli byste mít pocit, jako když se snažíte zadržet močení. Opět vydržte pár sekund a povolte. Díky cvikům pánevního dna vylepšíte i svůj orgasmus.

Cviky pro posílení rovnováhy

Postávání na jedné noze znáte už ze školky. Pro procvičení zad a rovnováhy vám poslouží i dnes. Stůjte pár vteřin na jedné noze, poté na druhé. Ovšem musíte přitom držet zpevněná záda a ostatní svaly na těle. Cvik provádějte nejlépe dvakrát denně. Zabere vám minimum času.

Cviky pro bolavá záda - protahování

Kočičí hřbet

Při bolestech zad svaly neposilujte, ale jen protahujte. Pomůže vám například kočičí hřbet, který můžete ale provozovat spíše jen doma. Pohyb je vám jistě znám. Vyhrbte se, poté prohněte páteř. Pohyby dělejte pomalu a poctivě. Opakujte nejméně desetkrát.

Vítání slunce

Klekněte si, s nádechem vzpažte ruce – snažte se je napnout co nejvíce směrem nahoru. S pomalým výdechem jděte do sedu na patách, čelo pokládejte na podložku, ruce jsou podél těla na zemi. V této poloze se snažte chvíli klidně dýchat a uvolnit všechny zádové svaly.

Tématické články - doporučujeme:

Kalanetika

Cvičení na míči

Ischias neboli houser

Cviky pro zpevnění ramen

Bolesti zad trápí 80% populace

Bolesti zad – příčiny, prevence, léčba 


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies