Věk a délka vlasů

Délku vlasů přizpůsobujeme nejen podle trendů, které v účesech letí, ale také podle typů tváře, podle naší nálady, podle kvality vlasů apod. Souvisí však délka vlasů také s věkem?
Žena s krátkými vlasy

Věk a délka vlasů – záleží na vás

Stěží byste hledali předpisy nebo ideály krásy, které by se mohly vztáhnout na určitý věk (víte, kolik vám je doopravdy?). Nejvíce záleží na individuálních oblibách – co se vlasů týče. Někdo volí krátké střihy vlasů již od mládí a dlouhé vlasy si nenechá nikdy narůst. Jiný se zase nevzdá dlouhých vlasů ani v pokročilém věku. Jde především o to, jakou délku vlasů preferujete a jakému stylingu dáváte přednost. Důležité pro všechny účesy, krátké i dlouhé, je o vlasy optimálně pečovat.

Věk a délka vlasů – dlouhé vlasy

  • Ženy se často po čtyřicítce přiklánějí ke krátkým vlasům, ale dnes už neplatí, že by žena měla – spolu s věkem – své vlasy zkracovat.
  • Je to věc vaší osobnosti, tvaru obličeje a kvality vlasů, zda budete nosit dlouhé, polodlouhé nebo krátké vlasy.
  • V pozdějším věku však mají vlasy tendenci více se lámat, ztrácet svou pružnost a řídnout, proto je důležitý správný střih vlasů. Máte vlasy kudrnaté? Pečujte o ně správně...více zde.
  • Pokud žena ve vyšším věku volí ohon, dává tak na odiv své kontury obličeje, což může také přitáhnout pozornost k vráskám.
  • Ohon, který omlazuje, nechává ležérně spadat po stranách pramínky vlasů. Jistá nedbalost při sepínání copu vytváří mladistvý vzhled.

Věk a délka vlasů – polodlouhé vlasy

Polodlouhé vlasy, tedy délka mezi bradou a rameny, jsou ideálním kompromisem pro každý věk. Tato délka vlasů v sobě zahrnuje nespočet variant střihů a jejich možných úprav. Kratší střihy dodají vlasům objem a pevnost. Na problémy s vlasy vyzkoušejte unikátní metodu - vlasový laser!

Věk a délka vlasů – kratší vlasy = mladší?

  • Krátké vlasy dlouho platily za všemocný lék pro ženy, kterým už dávno minula dvacítka. Ženy podléhaly úsudku, že krátký účes neodmyslitelně patří k dámám ve starším věku.
  • Dnes se již žádné takové hranice mezi účesem a věkem nedělají, naopak krátce sestřižené vlasy jsou teď trendy pro stále mladší ženy a dívky.
  • Naproti tomu volně odstupňovaný a ležérně stylizovaný účes, při němž si vlasy ponechávají svou přirozenou volnost, může způsobit, že i žena kolem šedesátky vypadá o mnoho let mladší. Nechte si na temeni a po stranách hlavy dost dlouhé vlasy, abyste mohly obměňovat styling: jednou si necháte padat vlasy do tváře, jindy je zase sčešete za uši nebo podtočíte.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies