Nejlepší vánoční dárky pro děti

Myslíte si, že nákup vánočních dárků pro děti je to nejjednodušší? Pakliže sáhnete po první hračce, kterou uvidíte v obchodě a přibalíte k tomu pyžamo a sadu kapesníků, jste na omylu. Poradíme vám, jakým dárkem uděláte dítěti opravdovou radost.

Chlapec v čepici držící ceduli s nápisem Merry Christmas

Děti chtějí moderní hračky

V dnešní době u dítěte těžko pochodíte s dřevěnou panenkou nebo houpacím koněm. Děti si žádají modernější hračky – například štěkajícího psa, svítící mraveniště nebo minirobota. Pokud si s výběrem hraček nejste jistí, počkejte si na televizní reklamy v době před Vánocemi. Z obrazovky se na vás sesypou panenky s nejrůznějšími lidskými funkcemi nebo různé sci-fi stavebnice. Děti jsou ovlivňováni reklamou stejně jako my dospělí, ne-li ještě více a pokud dostanou cokoliv, co znají z televize, budete pro ně těmi nejlepšími rodiči na světě.

Vánoční dárky pro děti, na které zapomeňte

Největším zklamáním mezi vánočními dárky pro děti jsou vždy pyžama, košilky, trička, ponožky nebo nedej Bože spodní prádlo. Pro dítě jsou to jen věci běžné denní potřeby, ne zdroj radosti. Pozor také na dárky podceňující věk a inteligenci dítěte. Raději věnujte něco, na co dítě ještě nestačí než cokoliv by z něj dělalo malého prcka.

Technologické novinky jako vánoční dárky

Asi nejrozšířenější technologickou „hračkou“, kterou dnes vlastní snad každé dítě, je mobilní telefon. O jejich vlivu na vývoj dítěte ale dodnes vedou psychologové spory. Chystáte-li se naježit své ratolesti mobil, uvažte věk dítěte (čtyřletým prckům tahle věc do ruky opravdu nepatří) a typ telefonu. Děti by neměli dostat mobilní telefon dříve než ve věku, kdy si začnou uvědomovat funkci peněz (tj. přibližně v osmi letech). Raději než drahé „dospělácké“ mobily volte dětské telefony s jednoduchým ovládáním.

Ratolestem uděláte radost i takovými technologickými vymoženostmi jako je herní konzole, hudební přehrávač, dětský fotoaparát nebo mikroskop.

Historie vánočního stromečku

Vánoce slavných - inspirujte se!

Univerzální tipy na vánoční dárky pro děti

Úskalím výše zmíněných vánočních dárků je jejich finanční náročnost. Existují ale i dárky, které potěší a přitom vás nezruinují. Zaručenými tipy jsou např.: velká sada pastelek či fixů, plastelína, houpačka, dětská skluzavka, dětské kolo nebo koloběžka, švihadlo, puzzle, tabule s křídou, nejrůznější zábavné a společenské hry a samozřejmě také knihy s tématem, o které se dítě zajímá. Několik dalších tipů na vánoční dárky pro děti najdete i v naší fotogalerii.

Vánoční dárky pro dívky a vánoční dárky pro kluky

Vánoční dárky se také liší podle toho, jestli má být obdarovaným dítětem kluk nebo dívka. Čím starší dítě je, tím více byste měli dárky zaměřovat na jejich pohlaví. Dívky potěší nejen panenky Barbie a různé Barbie sady (domeček, nábytek, kočár, <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->kosmetické doplňky), ale také malý kočárek pro panenku nebo dětská líčidla. Kluci vám zase budou vděční za nejrůznější modely aut, autíčko na dálkové ovládání nebo stavebnici.

Přečtěte si další zajímavé články z rubriky Rodina:

Strategické hry rozvíjí dětskou kreativitu

Hračky a rady pro bezpečný výběr

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies