Hračky a rady pro bezpečný výběr

Hračky, které pořizujete svým dětem, by samozřejmě měly být zábavné, poučné, barevné, hezké, ale hlavně bezpečné. I ty, na první pohled nevinně vypadající hračky, můžou Vašem dítěti ublížit.
Dítě držící dvě barevné autíčka

Na našem trhu by se hračky z nebezpečných materiálů objevovat vůbec neměly, ale bohužel tomu tak není. Další chybou, která může dítě ohrozit, je nerespektování doporučení výrobce hraček, které se týká např. věku. Dále by rodiče, měli věnovat dostatek pozornosti hrajícímu si dítěti. Zde je několik rad, jak můžete snížit možnost nebezpečí, když si Vaše dítě hraje.

Rada č. 1

Při každém výběru hraček dodržujte doporučení výrobce. Jsou hračky, které obsahují malé částice, jimiž se Vaše dítě může snadno udusit. Proto je nutností dbát na všechna doporučení na obalu hraček.

Rada č. 2

Zkontrolujte, zda je hračka nerozbitná a nebo nemá ostré hrany. Měla by být také velká, aby dítěti nehrozilo spolknutí.

Rada č. 3

Pokud kupujete hračky pro malé děti, tak se ujistěte, že nemají části, které se dají rozkousat.

Rada č. 4

Pozor na hračky zděděné. Je totiž možné, že nebyly výrobcem testovány nebo nesplňují nároky dnešní doby.

Rada č. 5

Na hračky z automatů, střelnic nebo tržnic byste se neměli vůbec dívat. Ty asi určitě vyhovovat bezpečnostním předpisům nebudou. I když většinou vypadají lákavě, tak za to nebezpečí nestojí. A navíc hračky z automatů obsahují malé částice nebo ostré hrany.

Rada č. 6

Nafukovací balónky nejsou vhodné pro děti, mladší osmi let. Mohou totiž nečekaně prasknout a malým dětem by tak hrozilo vdechnutí kousků gumy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies