Mineralfit.cz

Hubnutí a vaše menu

Kateřina Řehořová

Hubnutí je často závislé na odříkávání. Často si nemůžete dopřát to, na co máte chuť. Přitom tělo si dokáže říct o to, co právě potřebuje. Dopřejte si potraviny, které vás budou zásobovat energií.

Hubnutí a vaše menu – celodenní pojídání

Dieta neznamená nejíst, ale rozložit si správně jídlo do celého dne. V momentě, kdy přestaneme jíst, dostává tělo varovné signály a začíná si ukládat tukové zásoby. Během celodenního pojídání je metabolismus neustále aktivován a jste odolní vůči únavovému syndromu, který se projevuje např. touhou po sladkém jídle. Podmínkou denního přísunu kalorií jsou střízlivé porce jídla a dostatek pohybu.

 

Hubnutí a vaše menu – snídaně kolem deváté hodiny

Správná snídaně by měla obsahovat uhlohydráty, které se pomalu tráví, nejlépe s kvalitními bílkovinami. K snídani byste si měla dopřát alespoň jeden kus ovoce. Znáte zaručené triky proti hladu?

 

 

Domácí menu:

 

Miska müsli s hrstí ořechů, strouhaným jablkem a mlékem. Celozrnný chléb, šunka, sýr, arašídová pomazánka a sklenice jablečného moštu. Rozmixované ovoce s nízkotučným mlékem nebo jogurtový nápoj. Hubnutí a vaše menu – jedenáctá hodina

V jedenáct hodin by měla přijít pauza na malou svačinku. Pokud budete jíst pravidelně udržíte si vyrovnanou hladinu cukru v krvi. Vynechejte sladké, raději se zásobujte jídlem, které vám dodá energii postupně.

Chuť na sladké zkrotíte porcí ovoce nebo hrstí mandlí. Nezapomeňte doplňovat pravidelně tekutiny Živiny vám dodají také suchary, jogurt, sýr, cereální tyčinky a ovoce. Hubnutí a vaše menu – oběd kolem třinácté hodiny

K obědu preferujte lehký pokrm s vyrovnaným množstvím živin. Ideální je, když jídlo obsahuje vyrovnaný poměr uhlohydrátů a bílkovin.

 

Obědové menu obohacujte o husté polévky - co si připravit pravou tukožroutskou - které vás dobře zasytí. Vyhněte se smaženým jídlům a krémovým omáčkám. Na jídlo byste si měla ponechat vždy dostatek času. Co takhle dát si grilovanou rybu nebo kuřecí prsa se zeleninou a salátem?

 

Hubnutí a vaše menu – čtvrtá hodina

V této době je čas na svačinu. Hodí se také dopřát si čaj nebo kávu. Kofein nebo zelené lístky čaje vás povzbudí, budete se cítit bdělejší a čilejší.

 

Ideální jsou kousky ovoce, zeleniny, ovocné a zeleninové saláty

 

Hubnutí a vaše menu – šestá hodina

Je to čas na svačinu, ale můžete si také dopřát už večeři, kterou se neošidíte.

 

Zdravou večeří může být např. špenát s česnekem nebo např. grilovaný losos s trochou brambor, hráškem a mrkví. Pokud půjdete spát až za dlouho, obohaťte večeři o dezert nebo zeleninovou polévku.

 

Celodenní doplňování minerálů

Minerály, které jsou obsažené v normální stravě, bohužel nedoplní naši denní potřebu. Doporučujeme minerální lázeňské kůry, které příznivě ovlivňují detoxikaci organismu, čímž posílí váš přirozený metabolismus a pomohou vám ve vašem snažení zhubnout.

 

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.