EMO – životní styl teenagerů

EMO, to je výraz označující specifický styl hudby, ale také oblékání a cítění. V posledních letech EMO u teenagerů vyvolává hotové šílenství. Propadají mu především ti, kteří se cítí osamělí a nepochopení. Nahlédněte do světa EMO i vy.
Dívka s emo účesem

Co je to EMO – pravidla „hry“

EMO je jednoduše zkratka slova emocionální nebo emotivní. Poprvé se tento výraz začal používat v roce 1985 pro hudební skupinu Rites of Spring, která na svých koncertech předváděla velmi emotivní vystoupení. Označení EMO se postupně popularizovalo a užívalo pro specifickou emotivní hardcorovou muziku, která oslovuje zejména teenagery. Fanoušci EMO si postupně vytvořili svůj vlastní styl, který je typický svou melodramatičností.

EMO girls a EMO boys milují melodrama

EMO girls a EMO boys, jak si říkají příznivci EMO stylu, jsou většinou citliví (někdy až přecitlivělí) lidé, zažívající svá první partnerská zklamání. Cítí se ublížení a nepochopení. Z toho pak vyplývá jejich smysl pro melodrama – často se uzavírají do sebe, poslouchají EMO hudbu, skládají EMO básničky plné depresí a osamělosti, ale to vše jen proto, aby ventilovali svůj hněv a cítili se spojeni se skupinou lidí, kteří jej chápou, neboť zažívají totéž.

 

EMO girls a EMO boys, kteří se příliš utápí ve svém smutku, mohou mít bohužel sklony k sebepoškozování – a právě toto téma je častým předmětem diskuzí různých EMO webů i písní hudebních skupin kategorie EMO.

EMO, to je především hudba

Protože na konci 90. let velcí vydavatelé začali užívat označení EMO snad pro každou rockovější kapelu, je dnes velmi těžké přesně definovat, čím se EMO hudba vyznačuje. Mezi EMO kapely současné hudební scény emaři řadí např. Alexisonfire, Fall Out Boy, Escape the Fate, Cinema Bizarre, Billy Talent, Aiden, Brand New, Bright Eyes, Coheed and Cambria, Death Cab for Cutie, From First to Last, Funeral for a Friend, Hawthorne Heights, My Chemical Romance, Panic! at the Disco, Senses Fail, Something Corporate, The Starting Line, Story of the Year, Taking Back Sunday, Thursday, The Used nebo Underoath.

EMO styl

Typický EMO styl se vyznačuje prvky jako jsou proužky, puntíky, lebky, kostičky a kombinace barev černé, růžové, červené, fialové a bílé. Růžovočerná kombinace je oblíbená hlavně u EMO girls. Módním EMO doplňkem jsou také různé špendlíky, oznaky a placky, kterými vyznavači EMO stylu zdobí tašky, batohy, ale i své kalhoty nebo čepice. Kalhoty se nosí buďto upnuté nebo naopak volné, stažené nejlépe kostkovaným páskem. Trička a košile jsou rozmanitých výše zmíněných vzorů a barev, lze je doplnit o EMO kravatu. Kráké sukýnky EMO girls podvlékají legínami nebo síťovanými punčocháčemi. Oblíbenou obuví jsou conversky, kotníčkové tenisky nebo skate boty. Módními značkami vyrábějící oblečení vhodné pro EMO styl jsou Fishbone, Hello Kitty, Emily the Strange nebo např. Bioworld.

EMO líčení pro EMO girls i EMO boys

Pro EMO líčení je typický tmavý make-up, a to nejen u dívek, ale i chlapců. Nejvýraznější je černá tužka na obočí i na oči, někdy se používají také červené oční stíny. Častým doplňkem je piercing rtů nebo obočí.

EMO účesy

Kdo nemá patku, není správný EMO. EMO účesy musí být výrazné, nejlépe černé nebo tmavě hnědé barvy. Patka musí zakrývat jedno oko – symbolizuje totiž touhu EMO girls a EMO boys schovat se před světem. EMO účesy jsou někdy oživeny červeně nebo růžově obarvenými prameny vlasů, výjimkou nejsou ani brčálově zelené prameny. 

EMO obrázky a fotky

Emaři na Internetu nejvíce vyhledávají EMO obrázky a EMO fotky. Aby jste si mohli udělat představu o EMO stylu, připravili jsme si jich pro vás několik ve fotogalerii. EMO dívky se často fotí sami a své fotky posílají na různé servery zabývající se touto "kulturou" náctiletých. Emaři pak mezi sebou jednotlivé fotky i obrázky hodnotí. Obrázky emařů působí depresivně až melancholicky, tedy přesně tak, jak EMO girls a EMO boys nazírají na dnešní svět.

Další zajímavé články z rubriky Móda a trendy

Móda a trendy – věčná džínovina

Móda a trendy – šátky jako módní doplněk

Móda a trendy - květinová móda

Módní kombinace letošního podzimu

Trendy účesy pro podzim 2008

Stylové pokrývky hlavy

Móda do školy


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies