Boty až na prvním místě!

Image. Toto slovo má dnes snad pro každého nepředstavitelný význam a to ať v na veřejnosti, práci nebo jen mezi přáteli. Oblečení, móda a trendy hýbou světem. Často však už nevěnuje tolik pozornosti tomu velkému detailu - botám.
Dámské lodičky položené na kamenech

Boty až na prvním místě!

 Image. Toto slovo má dnes snad pro každého nepředstavitelný význam a to ať v na veřejnosti, práci nebo jen mezi přáteli. Člověk se snaží být co nejdokonalejší; dbá tedy na to, aby vlasy byly na správném místě, na obličeji - zvláště u žen - nebyl viditelný jakýkoliv nedostatek, a aby košile nebo halenka šla dobře ke zbytku oblečení. Často však už nevěnuje tolik pozornosti tomu velkému detailu - botám.

Boty jako špička ledovce

Představte si sami sebe ve kterémkoliv obchodním centru. Vidíte třicetiletou ženu a sjedete ji pohledem od hlavy až k patě. Hnědé vlnité vlasy ladí s kaštanovými společenskými kalhotami a zároveň příjemně kontrastují s červenou halenkou. „Ta žena má vkus a asi je i úspěšná,“ projede vámi ta bodavá závist. Ale ouha! Pak váš zkrat spočine na poslední části, která trochu skřípe.

 

Co ty boty?! Vzít si hnědé nebo i černé lodičky, by bylo zcela v pořádku. Obout si však BÍLÉ sportovní boty značky Nike v kombinaci s hnědou koženou kabelku, opravdu není to pravé ořechové. Okamžitě na obrázek zajímavé ženy zapomínáte. A zkazila to zdánlivá drobnost!

Proč je tomu tak aneb jak to vidí psycholog?

„Pro mnoho lidí boty začínají a končí na chodbě domu či bytu. Přicházejí tedy na řadu jako poslední – jak do pořadí, tak i významu. Přitom na jedné straně mnoho lidí - především žen - "na botách ujíždí" a bere je jako samozřejmou součást oblečení. Mají nepřeberné množství bot nejrůznějšího designu a kvality.

 

Na druhé straně naopak řada dalších lidí - tentokrát především mužů - se zase nasadí do jedněch bot, které jim sedí a chodí všude až do úplného roztrhání. Někteří ji berou jako zbytečnost - stejně si je zase hned ušpiní a navíc nejsou (ve srovnání s oblečením) zase až tak moc vidět. Význam bot by však měl být brán na stejné úrovni jako oblečení!“

Oblečení, móda, obuv - zdravé obouvání

"Módní policie" to však občas přehání a má za to, že ženy mají nosit jen boty vyloženě módní, což ne vždy jejich nohám vyloženě svědčí. Proto by se mělo uvažovat nejen o módnosti, ale i o "zdravém obouvání", neboť pohyb po dlažbách velkoměst v tenkých lodičkách nohám příliš nesvědčí. Nepříznivě se to prosadí teprve v pozdějším věku.

 

Boty je tedy dobré i častěji střídat - například v práci se přezouvat (určitě však ne do trepek či bačkor, ale spíše do pohodlnějšího obutí přiměřeně elegantního charakteru). Nic se prostě nemá přehánět, ale ani nedoceňovat, protože nejen šaty, ale i boty dělají (celého) člověka.

Ponožky nejsou jen výplní do bot!

I ponožky a punčocháče dotvářejí celkový obraz, který za vás mluví na všech veřejných místech, kudy procházíte. Středem pozornosti se lze stát i jinak než s bílými ponožkami v sandálech. Bílou do bot není vhodné kombinovat ani s černými kalhotami - nedej bože do černých lodiček! Máte-li rafinovanější odstín kalhot -určitý odstín hnědé, zelené nebo šedé, pokuste se koupit si ponožky v co nejpodobnější barvě.

Věřte totiž tomu, že na detailech záleží!

Ženy by si také měly dát pozor na čouhající lem tříčtvrtkových punčocháčů, obléknou-li si kratší tříčtvrteční kalhoty. Vážně to nevypadá dobře. Kabát - boty - kabelka, jakýsi pomyslný trojúhelník, který by se neměl vzájemně barevně rušit.

Co pofrčí toto léto? Styl alá Rebelové?!

Někteří lidé tvrdí, že ani v módě už nelze vymyslet nic jiného a tedy že i zde se cyklus trendů neustále opakuje. Tento názor potvrzuje fakt, že IN letos budou opět platformy hrající všemi barvami s podpatkem čím vyšším tím lepším. Většinu věcí z toho každý asi zná, jen by neměl být líný a mít je každý den při celkovém slaďování oblečení na paměti.

Další zajímavé články nejen pro ženy z rubriky móda a trendy

Oblečení pro různé příležitosti

Móda a trendy - výběr podprsenky

Jak šel čas s módou...

Kosmetické trendy nejen pro ženy

Přírodní péče o vlasy

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies