Vynálezy budoucnosti - na co se můžeme těšit?

V dnešní době jsme již obklopeni technologiemi všude, kam se pohneme. Hranice vývoje ještě přitom zdaleka nejsou u konce. V našem dnešním článku se dozvíte například o pračce, která pere bez vody.
Prádlo v bubnu pračky

Brýle a titulky k filmům

Tento vynález je určen pro neslyšící a řeší problém s titulky u filmů. Na obyčejné brýle je připevněn malý monitor do kterého se přes speciální zařízení titulky přenášejí. Tento vynález vyvinuli ve Španělsku a ve světě se prodává poměrně dobře.

Auta nové generace

Již dlouhou dobu si vědci lámou hlavu s tím, jak alespoň trochu snížit závislost světa na ropě. Mizející zásoby černého zlata asi nejvíc ovlivňuje automobilový trh, který se pomalu přetváří a začíná upřednostňovat alternativní zdroje.

 

Elektrické motory už tedy nejsou nic zvláštního. Na trhu se však objevil třímístný Venturi Eclectic, se kterým se dá jezdit i bez nabíjení. Je vybaven vlastní malou větrnou elektrárničkou, navíc své akumulátory dobíjí solárními buňkami umístěnými na střeše. Tento automobil lze nabíjet i klasicky – ze sítě.

 

Snížit náklady na energii by měli v budoucnu mimo jiné i biobaterie. Náklady na provoz jsou opravdu minimální. Stačí vložit trochu cukru, enzymy v bateriích ho rozkládají a tím vyrábějí dostatek energie např. pro hudební přehrávač.

Pračka, která pere bez vody

Voda je pořád dražší a dražší a ani vyhlídky do budoucna nevypadají příliš růžově. Také proto uvedli výrobci praček do prodeje pračku, která je schopna vyprat prádlo i bez vody. Vytopených sousedů kvůli špatně těsnící hadici tedy v budoucnu zřejmě ubude. Tyto pračky budoucnosti používají stlačený vzduch s příměsí plynů. Jiné pracují za pomocí iontů. Ionty OH- zničí nečistoty, posléze prádlo provoní a dezinfikují ionty H+.

Tématické články

Historie jesliček

radice dodržované od Božího hodu do Tří králů

Země neobvyklých klimatických podmínek

Voda nad zlato?!

Klonování – co nás čeká a nemine?

Zajímavosti z Guinessovy knihy rekordů - 6.díl

5 věcí, bez kterých se v dnešní době neobejdeme

2. říjen - Mezinárodní den nenásilí

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies