Móda v retro stylu

V dnešním článku se podíváme pod pokličku známého, neznámého retro stylu, který postupně ovládá celý svět. Chcete být také retro - nejlépe od hlavy až k patě? Poradíme vám, jak na to!
vlasy

Retro styl – nová inspirace světových celebrit?

Retro styl v posledních letech významně ovlivňuje módu a nynější trendy nejen u nás, ale na celém světě. Každá druhá slavná celebrita chce být zkrátka „retro“. Retro styl by se dal jednoduše popsat jako móda ovlivněná minulostí, přesněji šedesátými až sedmdesátými léty dvacátého století.

Oblečení a doplňky ve stylu retro – co se nosí?

Oblečení v retro stylu může působit mnohým z nás opravdu dosti staromódně, ale opak je pravdou. Tento styl je založený na kontrastních barvách (nejčastěji černá, bílá, červená) a také na výrazných vzorech (kára, kostky, puntíky, pruhy). Důležitou částí vaší "retro" vizáže, by měly být také dobové doplňky. Výrazně vzorovaná šála, dlouhé korále v černých a bílých barvách, dřevěné náramky, velké sluneční brýle..atd.

Velké sluneční brýle – nezbytný doplněk!

Retro styl se také vyznačuje velkými slunečními brýlemi. Čím větší obroučky u slunečních brýlí, tím lépe. Kdo by neznal slavné hoolywoodské celebrity s šátkem na hlavě, velkými slunečními brýlemi a kabrioletem v garáži.

Líčení ve stylu retro

Pokud chcete být „retro“od hlavy, až k patě, tak nesmíte zapomenout na stylové líčení. Základem vaší výbavy, by měla být výrazná rudá rtěnka, světlý make-up i pudr, černá řasenka a tenké černé oční linky.

Retro vlasy a účesy

Vlasy v tomto stylu, by měli být vyjímečné svou nepřirozenou barvou (výrazně hnědá, černá, blond). Co se týče sestřihu, jsou u retro stylu charakteristické dva typy: nepravidelný (s přirozenou barvou vlasů) sestřih a nebo rovné, dlouhé a načesané vlasy s rovnou hustou ofinou (nejčastěji je účes doplněn úzkou čelenkou s výraznými vzory).

Buďte trendy i v zimě

Trendy výbava na zimu – čepice, šály a rukavice

10 nejžhavějších trendů letošních podzimu

Čepice – důležitý doplněk zimy

Kabát – základ zimních trendů

Barevná typologie – jak zazářit

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies