Léčivá síla stromů

Když se Miloš Zeman svého času svěřoval, jak na Vysočině chodí po lese a objímá stromy, spousta lidí si ťukala na čelo. Ale možná by Zemana měli spíš následovat. Rostliny a stromy vůbec jsou živé organismy a v jejich magické schopnosti věřili už Keltové. Mimo jiné nám stromy mohou nabídnout svou energii. Který strom pomůže přímo vám?

Ruce objímající strom

Sepětí s přírodou

Kult stromů byl silný hlavně u Keltů. Podle keltského stromového kruhu se dá každému datu narození přiřadit určitý strom, jehož vlastnosti odpovídají dané osobě. V historii Keltů, ale i jiných kmenů měly své nezastupitelné místo posvátné háje, které byly přírodními svatyněmi. Ani česká mytologie nebrala stromy na lehkou váhu. Vzpomeňte třeba na povinnou školní četbu, K. J. Erbena a jeho baladu Vrba, v níž se mladá žena převtěluje do stromu.

Blahodárný vliv lesů

Není snad nikdo, na koho by pobyt v lese působil negativně. Naopak. V lese načerpáme energii a domů se vracíme v mnohem lepší kondici a duševním rozpoložení.

Pozitivní síla jednotlivých stromů

Černý bez

Povzbuzuje látkovou výměnu, působí močopudně a léčivě. Pomáhá také vyléčit poruchy jater a sleziny. Jeho energetické vyzařování osvěžuje, oživuje a regeneruje.

Třešeň

Dodává tělu velkou sílu.

Borovice

Napomáhá k vyostření intelektu, posiluje paměť a navrací emocionální rovnováhu. Má i antiseptické účinky, chrání před infekcemi a v její blízkosti se můžeme snadněji zbavit rýmy či nachlazení. Posiluje plíce a průdušky a je účinná při astmatu a kašli. Její energetické vyzařování dodává vitalitu.

Bříza

Zahání úzkost a způsobuje dobrou náladu. Spánek pod břízou se doporučuje lidem, kteří se cítí vyčerpáni nemocí nebo těžkou prací. Napomáhá také rozvíjení intuice a vnímavosti.

Buk

Pomáhá proti bolestem hlavy a migrénám. Kromě toho podporuje duchovní práci a schopnost koncentrace, vyrovnává mysl a probouzí radost ze života. Normalizuje krevní tlak.

Dub

Dodává zdraví a sílu, zostřuje rozumové schopnosti a podporuje rozhodování. Dodává lidskému organismu největší množství energie.

Jedle

Regeneruje vitalitu. Obejmout jedli se doporučuje osobám zavaleným prací a s nízkým sebevědomím. Pomůže i v odblokování sexuálních problémů.

Kaštan

Posiluje vnitřní klid a uvolněnost a pomáhá najít ztracené sebevědomí a jistotu. Nošení plodu kaštanu v kapse nebo jeho vložení pod postelovou matraci pomůže odstranit příležitostné revmatické bolestí.

Lípa

Má regenerační a omlazující účinky. Působí také dobře na srdce.

Modřín

Přináší dobrou náladu a doporučuje se hlavně pesimistům. Povzbuzuje trpělivost, vytrvalost a napomáhá v řešení komplikovaných záležitostí.

Jasan

Svým energetickým vyzařováním aktivuje podvědomí. Pokud jste váhaví a nerozhodní, posílí sílu vůle a rozhodnost.

Tis

Působí na revma a bolesti jater. Posiluje také celkově imunitu organismu. Dotknete-li se tisu, umyjte si potom ruce, protože dřevo a jehličí jsou jedovaté.

Jak načerpat bioenergii ze stromů?

• Vyberte si vhodné místo, abyste nebyli nikým rušeni.

• Vyberte vhodný strom - zdravou a vhodnou „bioenergii“ mohou poskytnout pouze zdravé a silné stromy.

• Nejlepším ročním obdobím pro tyto rituály je jaro – stromy se probouzejí k životu a jsou plné energie.  Maxima energie je dosaženo v období kvetení stromů.

• Nejvhodnější denní dobou je východ slunce.

• Nejlepším způsobem načerpání energie je obejmutí stromu.

• Na konci rituálu je potřeba stromu poděkovat za poskytnutí jeho životní energie.

Manga - japonské umění

Fascinující objevy (nejen) ze světa medicíny

Co nosí štěstí a co neštěstí?

Voda nad zlato?!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies