Fascinující objevy (nejen) ze světa medicíny

Každý rok vědci přichází s fascinujícími objevy, které nám pomáhají k pochopení světa i lepšímu životu. Seznamte se s těmi nejaktuálnějšími!

Energetický obraz

Co způsobuje rakovinu tlustého střeva?

Vědci letos přišli s revolučním objevem – zjistili, která bakterie způsobuje rakovinu tlustého střeva. Jedná se o mikroorganismus Bacteroides fragilit, který zpočátku způsobuje jen záněty, právě ty jsou ale zárodkem pro pozdější vznik nádorů. Vědci odhadují, že po vyvinutí léků potlačujících přítomnost této bakterie ve střevech by mohlo riziko vzniku rakoviny tlustého střeva klesnout až o čtyřicet procent.

Jiné výkumy prokázaly, že na vzniku tohoto typu rakoviny se podílí také oxid dusnatý, který je obsažen v uzeninách a konzervovaných potravinách. Proto lidé často konzumující tyto pochoutky bývají rakovinou tlustého střeva napadeni nejčastěji.

Popcorn místo ovoce

Překvapivě velké množství antioxidantů zvaných polyfenoly bylo nalezeno v popcornu. Je známo, že nás antioxidanty chrání před účinky volných radikálů a tím i před onemocněním rakovinou, dosud se ale lidstvo domnívalo, že je jejich hlavním zdrojem ovoce a zelenina.

Popcorn je zároveň jednou z mála pochoutek bez umělých látek. Chcete-li tedy udělat něco pro své zdraví, bez výčitek si jej dopřejte!

Nalezená kostra mimozemšťana

Již v roce 2007 údajně nalezl mexický farmář na svém pozemku živého mimozemšťana, který se chytil do pasti. Teprve letos se ale jeho kostra dostala do rukou vědců. Ti zjistili, že jde o neznámého tvora o velikosti křečka, s rysy ještěrky a člověka zároveň. Zajímavé jsou také zuby, jenž postrádají kořeny a poměrně velký mozek dokazující, že se jednalo o tvora inteligentního.

Více se o nálezu dozvíte z videa pod článkem.

Soulož pod rentgenem

V rámci studia pohlavních orgánů během pohlavního styku byly magnetickou rezonancí zrentgenován kopulující pár. Jedná se o první takto zdokumentovanou soulož. Studie prokázala, že při ní dochází ke zvednutí a prodloužení vagíny, ale děloha se (jak se domnívali někteří vědci) nezvětšuje. Magnetická rezonance také potvrdila, že celá jedna třetina délky penisu je schovaná uvnitř mužského těla.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies