Dovolená léto 2006 - Havajské ostrovy

Když je nám překrásně, říkáme: To je Havaj. A máme pravdu. Nikde není tak pohádkově jako na těchto tichomořských ostrovech. Azurově modré moře, neuvěřitelně krásná květena, sopky, vodopády, korálové útesy, deštné pralesy.. Co více si přát?
Loďka plující po moři

Dovolená léto 2006 - Havajské ostrovy

jsou členským státem USA. Jejich hlavním městem je Honolulu na ostrově Oahu. Na jejich celkové rozloze 16 700 km2 žije více než milion obyvatel. Havaj tvoří 132 ostrovů a ostrůvků. Čtyři ostrovy jsou větší: Kauai, Oahu, Maui a Hawaii.

Ostrov Kauai

je vyjímečný pro svůj horský masiv, který je nejvlhčím místem světa. Stejně fascinující je obdoba Grand Canyonu, Waimea Canon. Ostrov je opravdovým tropickým rájem na zemi. Co třeba se vydat na okouzlující plavbu po Havajských ostrovech - více zde.

Ostrov Oahu

je vhodný pro živější dovolenou. Dá se zde provozovat jakýkoliv vodní sport a večer si můžete vyrazit do některého z tanečních klubů. Na Waikiki Boulevardu se dokonce na znamení začátku večerního reje rozhoří pochodně. Nejatraktivnější částí je světoznámá pláž Waikiki Beach. Nejnavštěvovanějším místem ostrova je Pearl Harbor (Perlová zátoka) - americká vojenská základna napadená Japonci v roce 1941. Na dně oceánu zde dosud leží bitevní loď Arizona s těly tisíce námořníků.

Havajské ostrovy a počasí

je na havajských ostrovech velmi stálé. Průměrná teplota v létě je 30°C. Po zbytek roku se teplota pohybuje kolem 27°C.

Havajské ostrovy a jazyk

Na ostrovech se mluví havajsky, domluvíte se ale i anglicky. Havajané jsou přátelští a komunikativní, rádi každého pozdraví svým typickým „aloha!“.

Tipy na dovolenou léto 2006

Sardinie - evropský Karibik
Kam letos vyrazíte na dovolenou?
Dominikánská republika
Balaton - dovolená léta 2006
Dovolená pro nudisty
Tunisko - co je třeba vědět?
Brazílie - dovolená snů
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies