Brazílie a dovolená snů

Brazílie a její počasí, pláže, moře, hotely, zajímavosti, které musíte vidět. Říká se, že nejkrásnější pláž světa i Brazílie je Jericoacoara. Toužíte po relaxaci, odpočinku, krásné společnosti nebo tanci v rytmu Samby? Potom je Brazílie to pravé.

Žena ležící u moře

Brazílie

Měna v Brazílii

  • Brazilský Real (BRL)

Časový posun - Brazílie

  • - 4 hodiny

Doba letu do Brazílie

  • 13 hodin

Hlavní město Brazílie

  • Brasília

Státní zřízení Brazílie

  • Republika

Rozloha Brazílie

  • 8 511 970 km2

Počet obyvatel Brazílie

  • 165 000 000 obyvatel

Průměrné teploty - počasí - Brazílie

Měsíc - teplota vzduchu - teplota vody

 

listopad 31 27
prosinec 31 27
leden 30 27
únor 30 27
březen 29 26
duben 29 27
květen 29 26

Brazílie je známá díky nekonečným plážím. Je zde stálé příjemné podnebí, přívětivé teplé moře a večery v rytmu samby. Je asi jen málokdo, koho nedokáže uchvátit divokost pralesů v Amazonii stejně jako vrcholky And, ruchem velkoměst i kombinací různorodých kultur. Kouzelné pláže s jemným pískem se právem řadí k nejkrásnějším na světě. Brazílie doslova vybízí k seznámení s životním stylem a rytmem Latinské Ameriky. V dnešní uspěchané době je nejvyhledávanějším cílem cest na jižní polokouli. Oddejte se zdejšímu neopakovatelnému uvolněnému životnímu stylu s chutí caipirinhy v rytmu exotické hudby, ztepilých mužů a přitažlivých žen!

Brazílie - zeměpisný popis

Brazílie je nejlidnatějším a nejrozlehlejším státem celé Latinské Ameriky. Rozlohou 8,5 miliónu km2 je největším státem Latinské Ameriky a dokonce 5. největším státem světa. Její území sahá od řeky Paraná s úžasnými vodopády Iguazú na jihozápadě a nedostupných vrcholků And na západě. Rozsáhlá nížina povodí veletoku Amazonky je pokryta největším deštným pralesem na světě. Pobřeží je pokryto stovky kilometrů dlouhých romantických pláží na východě i severovýchodě země. Brazílie je jedinečnou kombinací spojující různorodá prostředí v hranicích jednoho státu.

Brazílie a historie

Historie Brazílie se z hlediska evropského vlivu začala vytvářet po španělsko-portugalské tordesillaské „smlouvě o rozdělení světa” v roce 1494, kterou tato část Latinské Ameriky připadla do sféry vlivu Portugalců. V roce 1500 u brazilských břehů zakotvil portugalský mořeplavec Pedro Cabral. Vztahy mezi původním obyvatelstvem a kolonizátory v pozdější době komplikují hromadné zábory půdy pro pěstování cukrové třtiny a obrácení na katolickou víru. Počátkem 19. století je Brazílie prohlášena monarchií. V roce 1822 prohlásil císař Dom Pedro nezávislost země. Monarchie byla v roce 1889 nahrazena republikánským zřízením se širokými autonomními právy svazových států, které prošlo řadou změn od fašistických tendencí v třicátých letech, až po současné sociální představy nového prezidenta a bývalého odborářského šéfa Luize Inácia Lula da Silvy. Historickou zajímavostí je, že jeden z prezidentů brazilské historie byl Juscelino Kubitschek (u moci 1956–1961) byl českého původu.

Brazílie a podnebí

Podnebí je v Brazílii různorodé, ale vzhledem k poloze země mezi rovníkem a obratníkem Kozoroha je lze na převážné většině země nazvat jako vlhké tropické. Na pobřeží státu Ceará je klima velmi stálé s celoroční teplotou okolo 30°C.

Brazílie a obyvatelstvo

V Brazílii žije přes 165 miliónů obyvatel. Jelikož jde zemí s jednou z největší porodností na světě, přibývá zde ročně okolo 3 miliónů osob.

Největší města Brazílie

  • Sao Paulo - 16 miliónů obyvatel
  • Rio de Janeiro - 9 miliónů obyvatel

Etnické složení Brazílie

Brazílie Většina obyvatel se hlásí k evropskému původu. Početné jsou různé skupiny mulatů, mesticů a černochů. K indiánskému původu se hlásí pouze asi 0,5% obyvatel.

Jazyk v Brazílii

Místní obyvatelé mluví hlavně brazilskou portugalštinou. V rekreačních zařízeních, hotelech a restauracích se, ale domluvíte bez problému i španělsky a anglicky. Pro ekonomiku Brazílie nehraje turistika výraznou roli. Nejnavštěvovanějšími turistickým místem je Rio de Janeiro v období únorového karnevalu, vodopády Iguazú a Amazonie jako neopakovatelný přírodní ráj. Pro milovníky historických památek je důležité nezapomenout zejména na Salvador da Bahía, jehož historické centrum je pod ochranou UNESCO. V posledním desetiletí se začala mohutně rozvíjet domácí turistika, kdy zejména bohatí obyvatelé z městských aglomerací na jihu země začali budovat svá víkendová sídla na plážích státu Ceará. Ceará má skvělou polohu s téměř nedotčenou přírodou.

Nejkrásnější pláž Brazílie

V mezinárodních anketách je opakovaně vyhlášena za nejkrásnější pláž světa Jericoacoara. Je zde stálé podnebí a vyšší mra bezpečnosti ve srovnání s mimořádně vysokou úrovní kriminality v městech jako je Sao Paulo nebo Rio de Janeiro. Oblast Ceará začali objevovat zahraniční turisté, kteří sem přijíždějí ve stále větším počtu především ze západní Evropy. Ceará se pečlivě věnuje rozvoji turistické infrastruktury, která je nyní srovnatelná s nejvyhlášenějšími světovými letovisky.

FORTALEZA - Brazílie

Metropole brazilského spolkového státu Ceará je opravdovým centrem severo-východní části Brazílie. Žije zde přibližně 2 milióny obyvatel a je pátým největším brazilským městem. Leží podél 12 kilometrů pobřeží, tvořeného převážně pláží. Historické centrum města s pevností „Fortaleza” leží na severozápadním konci pláže Iracema. Uličky jsou lemované nízkými domky v typickém koloniálním stylu. Je zde centrem skutečného nočního života včetně vyhlášených podniků jako La Pirata, Aló Aló Brasil, Lupus apod. Cestou do vnitrozemí nalezneme administrativní centrum města s budovou místního parlamentu, katedrálou, moderním kulturním centrem Dragao de Mar, divadlem José Alencara a velkým centrálním tržištěm. Řada současných reprezentativních staveb jsou originálními architektonickými díly. Podél více pláží Iracema a Mucuripe s jemným pískem se rozprostírá obchodní a turistické centrum města s většinou hotelů na plážové promenádě Beira Mar. Výška staveb zde většinou přesahuje 20 pater. Tyto impozantní budovy tvoří pozadí při pohledu na město od moře. Pláž je lemována mnoha bary, kavárnami a restauracemi. Z letiště se zde dostaneme za přibližně 20 minut.

PRAIA DO FUTURO – pláž - Brazílie

Krásná pláž Futuro je relaxační zónou Fortalezy a navazuje na městskou zástavbu z jihovýchodu. Více než šestnáctikilometrová pláž z jemného písku na pobřeží modrého oceánu dává návštěvníkům pocit svobody, volnosti a prostoru. Kolem pláže jsou v určitých odstupech budovy několika hotelů a restaurací, které víkendových dnech doslova ožijí ruchem obyvatel města. Ve zdejším prostředí si můžete vychutnat více klidu než ve městě a současně zůstat v blízkosti centra.

PRAIA DAS FONTES – MORRO BRANCO - Brazílie

Krásný úsek pobřeží, kde vynikají bělostné pláže táhnoucí se kilometry daleko. Přímo na úpatí masivu leží rybářské městečko Morro Branco, kde na pláži můžete obdivovat i ochutnat úlovky zdejších rybářů. Severně odtud směrem k plážím Águas Belas a břehům řeky Mal Cozinhado, lemovaným desítky metrů vysokými písečnými dunami leží víkendová a prázdninová sídla hvězd latinskoamerických televizních seriálů a místního show-businessu.

Kam na dovolenou?

Další články:

Sahara - tajemná poušť

Pyramidy

Toskánsko a pár tipů na cesty

Malta a par tipů na cesty

Velká čínská zeď

Thajské království

Turecko a typická turecká kuchyně

Jaderské moře - nejmodřejší na světě

Mrtvé moře

Kanárské ostrovy

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies