Capri vám vezme dech

Skaliska Faraglioni jsou poznávacím znamením malého ostrova Capri. Neapolský záliv je díky ostrovu Capri plný romantických zátok, tajuplných jeskyní a krásných přírodních útvarů. O západu slunce na Capri zpívají ve svých áriích i italští tenoristé.

Přírodní útvary na ostrově Capri v Itálii

Koupání a relaxace na Capri

Pobřeží Capri je dlouhé pouhých 17 km a je plné nádherných zátok. Oblíbená místa jsou Faraglioni a Punta Carena. Největší pláž se nachází v přístavu Marina Piccola. Když už na ostrově budete, volte procházku po trase Via Mulo, čeká vás pohled na celé širé moře.

Užívejte si právě na Capri

K městu Capri, ležící vysoko nad moře, patří Marina Grande - přístav, kde kotví všechny lodě. Spoustu butiků, restaurací a kaváren najdete na náměstí Piazza Umberto I. Určitě se podívejte do kostela San Stefano.

Augustovy zahrady na Capri

Ostrov Capri vděčí za překrásné Augustovy zahrady německému ocelovému magnátovi Alfrédu Kruppovi. Ten v roce 1902 dal vybudovat silnici Via Krupp, která se vine celým městem v serpentinách podél skalní stěny až k zátoce Marina Piccola.

Nenechte si ujít na Capri

Po samotném Capri je nejvýznamnějším městečkem Anacapri - výchozí bod pro cestu sedačkovou lanovkou na horu Monte Solaro (589 m). Monte Solaro je nejvyšším bodem ostrova a nabídne vám krásný pohled na všechny jeho krásy.

Modrá jeskyně na Capri

Capri se pyšní mohutnou skalní bránou pod vodou (asi 15 m široká i vysoká). Světoznámá Modrá jeskyně (Grotta Azzura) se pyšní modrým světlem, stříbřitou září díky průniku a lomu slunečních paprsků. K Modré jeskyni se pojí legenda o čarodějnicích a netvorech, proto se jí po staletí lidé vyhýbali.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies