Cukroví, kterému neodoláte

Cukroví je nezbytnou součástí vánočního stolu, ale jemné čajové cukroví se hodí i na jakoukoliv jinou příležitost, např. chcete-li pozvat přátele na šálek kávy. Přinášíme vám recepty na cukroví, kterému prostě neodoláte..
Linecké zdobené cukroví

Oříškové marokánky

Ingredience

300 g hladké mouky, 330 g másla, 300 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce kypřícího prášku, 2 vejce, 400 g lískových oříšků, 7 lžic meruňkové marmelády.

Postup

Smíchejte mouku se 130 g másla, 100 g cukru, s vanilkovým cukrem, kypřícím práškem a s vejci. Na 30 minut nechte směs zchladit. Troubu rozpalte na 175 °C. V pánvi rozpusťte máslo, zbylý cukr a přidejte ořechy. Podlijte 4 lžícemi vody a povařte. Rozválejte těsto a vyložte jej na plech. Potřete těsto rozehřátou marmeládou, navrch rozložte ořechovou směs. Pečte asi 35 minut. Po vychladnutí těsto nakrájejte na kostičky nebo trojúhelníčky.

Citrónové perníčky

Ingredience

200 g medu, 50 g moučkového cukru, 300 g hladké mouky, 75 g másla, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžička citrónové kůry, 2 lžičky perníkového koření, 2 lžičky sody, 2 lžíce rumu, 50 ml citrónové kůry, 50 g rozinek, 150 g sekaných mandlí, 100 g citrónové polevy.

Postup

Zahřejte med, rozpusťte v něm cukr a máslo. Po vychladnutí do směsi přimíchejte žloutky, kakao, citrónovou kůru, perníkové koření, sodu a rum. Přisypte mouku a vypracujte těsto. Vmíchejte nadrobno nasekanou citrónovou kůru, rozinky a 100 g mandlí. Vyválejte těsto a vykrajujte kolečka. Pokládejte je na plech a dejte péct do trouby rozpálené na 180 °C. Po 20 minutách by měly být perníčky hotové. Jakmile vychladnou, potřete je citronovou polevou a ozdobte mandlemi.

Mandlová srdíčka

Ingredience

150 g hladké mouky, 200 g mandlí, 100 g másla, 170 g moučkového cukru, 3 vejce, 1 lžíce kakaa.

Postup

Smíchejte dohromady 150 g hladké mouky, 120 g nastrouhaných mandlí, 100 g másla a jedno vejce. Těsto rozválejte a formičkou vykrajujte srdíčka. Ze dvou bílků ušlehejte sních, opatrně přidejte 120 g cukru a zbytek sekaných mandlí s kakaem. Hmotu natírejte na srdíčka, ne však až úplně k okraji. Pečte na pečícím papíře ve středně vyhřáté troubě.

Zaječí ouška

Ingredience

1 balení lístkového těsta, 2 lžíce medu, 3 lžíce cukru.

Postup

Rozválené lístkové těsto rozdělte na tři části a každou z nich potřete vrstvou medu a stočte do spirály. Takto vytvořené závitky nakrájejte na plátky. Plátky pokládejte na vlhký plech, posypte je cukrem a 12 minut pečte. Z plechu je sejměte ještě horké.

Karamelové kuličky

Ingredience

250 g tuku, 3 balíčky karamelových bonbonů, 1 balení burisonů.

Postup

Rozpusťte 250 g tuku a přisypte do něj 3 balíčky mléčných karamel, dokud se hmota nespojí. Pak přisypte necelý balíček burisonů a vše promíchejte. Z teplé směsi tvořte kuličky.

Přejeme vám dobrou chuť!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies