Bígl - Beagle

Bígl (Beagle) je plemenem vyšlechtěným v Anglii ve 14. století. Vznikl křížením loveckých psů. Po několik století byl Bígl (Beagle) chován v Anglii na královském dvoře a využíván ke štvanicím ve smečkách.

Štěně bígla

Původ

Bígl (Beagle) je plemenem vyšlechtěným v Anglii ve 14. století. Vznikl křížením loveckých psů. Po několik století byl Bígl (Beagle) chován v Anglii na královském dvoře a využíván ke štvanicím ve smečkách. Začátkem 20.století se dostal také do USA, kde se stal velmi populárním. V současné době je plemeno rozšířeno po celém světě.

 

Charakteristika

Pes je vhodný do rodiny s dětmi. Povaha bígla je velmi přátelská, bez známek agrese. Bígl vychází dobře s ostatními psy, domácími zvířaty a dětmi. Věnujete-li mu hodně pozornosti, velmi si toho váží, někteří jedinci proto špatně snášejí samotu. Vůči cizím lidem se chová vyčkávavě.

 

 

Výška

Výška bígla se pohybuje v rozmezí 33 až 40 centimetrů.

 

 

Váha

Váha bígla se pohybuje v rozmezí 8 až 14 kilogramů.

 

 

Srst

Bígl (Beagle) má krátkou, hustou a voděodolnou srst. Jsou uznána všechna zbarvení, kromě játrového. Koneček ocasu je vždy bílý.

 

 

Péče o srst

Srst denně kartáčujte, abyste odstranili odumřelé a uvolněné chlupy. Stejně jako u všech ostatních plemen s visícíma ušima, musíte tomuto psovi pravidelně odstraňovat nečistotu ze zvukovodu.

 

 

Povahové rysy

Veselý, inteligentní, poslušný, milý, velmi přítulný, klidný, ostražitý.

 

 

Výchova

Bígl není zrovna poslušné plemeno. Výchova bígla je poněkud složitější, ale při velké snaze, se vám podaří vycvičit poslušného psa.

 

 

Pohyb

Toto plemeno potřebuje poměrně mnoho pohybu. Berte jej pravidelně s sebou na delší procházky, ale nepouštějte jej z vodítka, pokud si nejste jisti, že jej máte pod kontrolou, jinak by se mohl vydat samostatně na lov.

 

 

Věk

Bígl se bez problémů dožívá vysokého stáří. Věk 13 let není u tohoto plemene žádnou zvláštností.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 5 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies