Znásilnění - jak si poradit?

Znásilnění je záležitostí, o které se těžko hovoří. Přesto byste v případě, že jste prošla tímto ošklivým zážitkem, měla vše nahlásit na policii. Linka 158 je tu pro vás i ve chvíli, kdy máte pouhé podezření, že by ke znásilnění mohlo dojít.
Písmena na prstech ruky

Ohlášení znásilnění na policii

Násilníci jsou recidivisté, takže policie může identifikovat útočníka i jen z vašeho vyprávění. Oběť může kdykoli své rozhodnutí změnit a vzít obvinění zpět. Policie většinou odveze oběť do nemocnice nebo do zařízení pro léčení případů znásilnění k poskytnutí odborné péče, v každém případě poskytne ženě dopravu.
Neměla byste si dávat žádnou sprchu, koupel nebo si dělat výplach a měla byste mít na sobě tytéž šaty. Má-li věc vyšetřovat policie, měly by lůžkoviny či ručníky být ve stavu jak zůstaly pro možnost získání vzorků spermatu (usvědčující důkaz a testy HIV).

Obět znásilnění

Oběti znásilnění vyžadují specifickou péči. Vyhledejte pomoc u lidí, kteří byli vyškoleni pro poskytování podpory obětem znásilnění. Odborná péče je nezbytná.

Mýty o znásilnění

Znásilnění = pohlavní styk

Za znásilnění se považuje i vynucený orální nebo anální sex, mechanické zavádění předmětů do pochvy a jiné sexuální aktivity prováděné nedobrovolně.

Pepřový sprej = ideální zbraň

Pepřový sprej rozhodně ideální zbraní není. Útočník se ho dokáže lehce zmocnit a použít proti vám. A pravděpodobnost, že útočníkovi zasáhne právě oči, je opravdu malá.

Násilník = nevzhledný netvor

Hodně žen má představu, že násilník je znetvořený mrzák, který se pohybuje na ulicích pouze v noci a jen na odlehlých místech. Není to tak.
Ve většině případů se vás pokusí znásilnit obyčejný muž, který s vámi již dříve navázal kontakt. Navíc policejní statistiky uvádějí časté případy znásilnění u oběti či násilníka doma, dále v klubech a dalších uzavřených místnostech.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies