Zbavte se inkontinence posilováním pánevního dna

Inkontinence může trápit každou ženu, častěji však ženy po porodu nebo ženy ve středním a starším věku. Jedná se o velice nepříjemný problém, kdy dochází k samovolnému úniku moči.

žena ležící na gauči

K nechtěnému úniku moči může docházet při kýchání, skákání, kašlání, smíchu a nebo také při náhlém popoběhnutí. Nejen se začínající inkontinencí prvního stupně, ale také preventivně si můžete pomoct sama.

Posilování pánevního dna

Jak poznáte, že posilujete správně? Lehněte si a mírně pokrčte nohy. Jednou rukou si nahmatejte kostrč a druhou rukou stydkou kost. Nyní si představte, že je mezi kostrčí a stydkou kostí gumička, kterou se snažíte napínat. Při správném posilování byste neměla zapojovat jiné svaly a nemělo by to být na první pohled viditelné.

Pomůže vám také představa, že se snažíte uvnitř něco sevřít, například tampon a nebo se snažíte něco vtahovat dovnitř. Takto byste měla cvičit několikrát denně, kdykoliv si vzpomenete. Cvičit můžete v sedě, v leže, v tramvaji a nebo v práci.

Vaginální závaží, Venušiny kuličky

Jedná se o kužely, které se zavádí do pochvy a to následně nutí pánevní dno k aktivitě. Podobně fungují Venušiny kuličky, které si můžete zakoupit v různých provedeních o různé hmotnosti. Pánevní dno nevědomky posilujete, aniž byste se musela výrazně soustředit. Postačí běžná chůze, chůze do schodů nebo jiné pohybové cvičení. Vyzkoušet můžete také Kegelovy cviky.

Elektrostimulace

Jehlové elektrody neboli sondy, se přikládají ke kůži a slouží ke stimulaci nervů v oblasti hráze a nad močovým měchýřem. Pro větší efektivitu je nutné opakovat denně po dobu 15 minut. Účinek se projeví po třech až šesti měsících. Taková léčba je vhodná pro pacientky s malou nebo žádnou vědomou aktivitou pánevního dna.

Pesaroterapie

Silikonový pesar si žena může zavádět sama, případně jí ho zavede lékař. V pochvě se změní anatomické poměry a zvýší se výtokový odpor močové trubice.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies