Vyrobte si domácí repelenty proti otravnému hmyzu

Přemnožený hmyz vás už letos otravovat nemusí. Nenechte si otravným hmyzem zkazit oslavu, grilování či opalování na zahradě. Připravte se na něj přírodními repelenty, které si vyrobíte bez škodlivých pesticidů a navíc jsou rozhodně levnější než ty chemické přípravky z obchodu.

Boj proti otravnému hmyzu

 

Repelent proti komárům a muchničkám

 

Budete potřebovat hřebíček (20 g) a líh (100 ml). Smíchejte ve sklenici a nechte odpočívat minimálně 14 dní. Pak roztok přeceďte do rozprašovače a aplikujte na kůži dle potřeby. Ale pozor, tento repelent barví, takže pozor na světlé oblečení.

 

Repelent proti klíšťatům, komárům i proti mouchám

 

Potřebujete k tomu celou rostlinu vlaštovičníku a rostlinný olej. Nejprve ji opláchněte pod studenou vodou, pak ji nastříhejte i s kořenem na menší kousky. Ty pak vhoďte do zavařovací sklenice a zalijte olejem. Sklenici postavte na okno a nechte ji na slunci minimálně 1 týden. Olej nakonec přeceďte a opět uzavřete do sklenic. Repelent uchovávejte v lednici. Můžete ho nanést na kůži i na oblečení. Klidně s ním potřete i boty. Nejdůležitějším místem, které byste určitě měli natřít, jsou nohy od kolen dolů.

 

Repelent proti komárům

 

Smíchejte jakýkoliv olej (ideální je slunečnicový) s 12 kapkami esenciálního oleje z citronely. Aplikujte především na prokrvená místa na kůži a uvidíte, jak se vám komáři budou vyhýbat.

 

Repelent proti klíšťatům

 

K výrobě budete potřebovat čerstvý rozmarýn (100 g), levandulovou nať (100 g), vinný ocet (1 lžíce) a 1 litr vody. Dejte vařit vodu, nasypte tam bylinky, které jste si nasekali na malé kousky, a nechte chvíli povařit. Pak odstavte a počkejte až voda vychladne. Vodu přeceďte, přilijte ocet a vše nalijte do rozprašovače. Použít ho můžete i na vaše zvířecí miláčky. Repelent vždy ukládejte do lednice.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies