Velká čínská zeď

Velká čínská zeď patří mezi nejznámější památky, přesněji symboly Číny. Táhne se napříč severní Čínou a je dlouhá 6700 km. Každých 180 metrů stojí strážní věž, která je vysoká 13 metrů a po celé délce zdi jich je okolo 25 000.

Velká čínská zeď

Když se řekne Velká čínská zeď, mnozí si představí velké opevnění, táhnoucí se přes hory až k obzoru, viditelné z Měsíce. Ale je zajímavé, že povídání o viditelnosti Velké čínské zdi z Měsíce vzniklo desítky let před startem družice do kosmu.

 

Velká čínská zeď je starý systém opevnění. Účelem zdi bylo chránit Čínu před mongolskými nájezdy. Byla postavena za dynastie Ming v době od 14. do 17. století. Na stavbě se podílelo statisíce zajatců a trestanců. Za tvůrce čínské zdi je považován císař Čchin Š'chuang-ti, který Čínu sjednotil.

 

 

Velká čínská zeď je vysoká šest metrů. Základ zdi je postaven z velkých kamenů, vnitřek je vyplněn menšími kameny, drtí, vápnem, dřívím a hlínou. Každých 180 metrů stojí strážní věž, která je vysoká 13 metrů a po celé délce zdi jich je okolo 25 000.

 

 

Turisty je nejvíce navštěvována Velká čínská zeď v úseku mezi Pekingem a mořem, kde je nejlépe zachována. Jen málokdo prošel podél celé délky zdi. Velká čínská zeď je dodnes jedním z nejpozoruhodnějších divů světa a stále je jednou z nejnavštěvovanějších památek.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies