Účesy podle tvaru obličeje

Chystáte se ke kadeřníkovi a nevíte jaký účes zvolit? V kadeřnickém salónu vám jistě poradí, ale předem si můžete zjistit, jaký účes by vám slušel vzhledem ke tvaru vašeho obličeje.

Nakreslená žena s rukou ve vlasech

Účesy podle tvaru obličeje

Přemýšlíte o změně účesu? Pak věřte, že „tuctovost“ se dnes nenosí – ať už se to týká oblečení nebo účesů. Stále však platí pravidlo, že nejdůležitější je, abyste se cítili dobře. Účes totiž vypovídá o vaší osobnosti.

Pamatujte na to, že účes by se měl hodit ke tvaru obličeje. Barvu můžete změnit kdykoliv, ovšem kvalita vlasů se liší.

Účesy podle tvaru obličeje – oválný obličej

Bude vám slušet téměř každý účes. S přibývajícím věkem se ale obličej propadá, a proto by účes neměl být příliš přiléhavý. Doporučují se lehce rozcuchané a načechrané sestřihy v délce po bradu, případně až po ramena. Přesná pěšinka uprostřed nebo na straně prodlouží drobný obličej. Z toho důvodu jsou lepší kaskádovitě prostříhané ofiny, volně splývající po stranách.

Účesy podle tvaru obličeje – hranatý obličej

Hezky budou vypadat účesy, u kterých jsou jednotlivé partie vlasů ostříhány do různých délek, a to s jemnými přechody. Důležitější je, aby vlasy u hlavy byly trochu hustší než na jiných místech hlavy. Vyhněte se uhlazeným účesům sčesaným dozadu nebo směrem nahoru. Máte-li vystouplou bradu, fénujte si konečky vlasů směrem dovnitř – obrysy brady pak působí jemněji.

Účesy podle tvaru obličeje – kulatý obličej

Vsaďte na délku vlasů jen po bradu. Vyhněte se příliš krátkým sestřihům. Vlasy po stranách a na krku by měly být stupňovitě sestřihány, ne však načechrané. Ofinu ponechejte delší, s lehce rozcuchanými konečky. Může vám padat i do obličeje. Vyvarujte se pěšinky uprostřed.

Účesy podle tvaru obličeje – trojúhelníkový obličej

Charakteristický je pro něj široké čelo a výrazně špičatá brada. Vlasy by proto neměly být příliš krátké, ale zase ne delší než po ramena. Vlasy u temene hlavy nečechrejte, jinak bude kontrast k malé špičaté bradě ještě větší. Dobré je nechat si je prostříhat. Při konečné úpravě fénem sušte konce vlasů pomocí kulatého kartáče, a to lehce směrem od hlavy – brada bude působit plnějším dojmem.

Účesy podle tvaru obličeje – pár dobrých rad

  • Myjte si vlasy tak často, jak jen chcete. Při použití kvalitní kosmetiky jim tím rozhodně neuškodíte. Přinejmenším je však myjte 2x týdně.
  • Používejte kvalitní šampón, kondicionér a vlasovou masku vždy od jedné značky.
  • Při mytí buďte ke svým vlasům šetrní, kůži nedrhněte ani neškrábejte.
  • Jednou ze dva měsíce zajděte ke kadeřnici, aby vám zastřihla konečky vlasů.
  • Barvení a melírování přenechejte raději odborníkům.
  • Vlasy si zbytečně moc netupírejte.
  • Na melír si nikdy nedávejte trvalou ondulaci.
  • Vlasy foukejte a sušte zásadně jen po směru jejich růstu.
  • Tipy na zajímavé účesy najdete ve fotogalerii tohoto článku.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies