Toulky českou krajinou

Máme tady polovinu měsíce května a je nejvyšší čas rozhodnout se, kam se letos vůbec vydat na dovolenou. Jezdíte každoročně k moři, užíváte si sluníčka, lenošíte u vody a výhody all inclusive jsou pro vás samozřejmostí? Ale co takhle letos vyzkoušet něco jiného?

Pohled na Český ráj

Máme tady polovinu měsíce května a je nejvyšší čas rozhodnout se, kam se letos vůbec vydat na dovolenou. Jezdíte každoročně k moři, užíváte si sluníčka, lenošíte u vody a výhody all inclusive jsou pro vás samozřejmostí? Ale co takhle letos vyzkoušet něco jiného? Dovolená se dá prožít různými způsoby. Navštívit můžete některá krásná místa v naší vlasti. Stačí si jen vybrat. Dáváte přednost horské turistice, návštěvě památných míst nebo prohlídce hradů a zámků? Přinášíme vám několik tipů, kam se můžete vydat v České republice na dovolenou. Milovníkům horských túr bychom mohli nabídnout třeba Beskydy nebo Jeseníky. V létě zde najdete stovky dobře označených tras jak pro pěší tak pro cyklisty. Dále můžete využít různé naučné stezky, navštívit národní kulturní památky nebo muzea. Odpočinek a relaxaci naleznete v lázních a ve wellness centrech, které se zde v hojném počtu nacházejí. Doporučujeme navštívit Český ráj, s množstvím nádherných skalních měst a útvarů. Oblast je jednou z nejstarších přírodních rezervací v České republice. Kraj si oblíbili čeští i zahraniční filmaři. Bylo zde natočeno několik filmů a pohádek. Mezi nejznámější české, zde natočené pohádky, patří S čerty nejsou žerty nebo Princ a Večernice. Krajina je zde opravdu kouzelná, pro pohádky přímo stvořená. Pokud vás hory nelákají, můžete si prohlédnout některý z našich hradů a zámků. Jejich četností se řadíme mezi absolutní světovou špičku. Mezi nejkrásnější bezesporu patří zámek Hluboká, nedaleko Českých Budějovic. Je postaven podle vzoru zámku Windsor v Anglii. Návštěvníky nadchne i krásný park s barevnými, květinovými záhony a cizokrajnými dřevinami. Za shlédnutí stojí také renesanční vodní zámek Červená Lhota, který stojí na skále uprostřed rybníka. Jediná přístupová cesta k němu vede po kamenném mostě. V provozu je zde také  půjčovna lodiček. Zámek a přilehlý park si tak můžete prohlédnout dokonce z jiné perspektivy. Zkuste tedy využít některou z těchto doporučení a procestujte kousek naší krásné země. Prožijete příjemné chvíle při poznávání nových míst a možná si takový způsob trávení dovolené i zamilujete.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.9 Počet: 7 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies