Spořící fígle

Máte problém vyjít s penězy? Žijete od výplaty k výplatě a netrpělivě čekáte, až budou peníze připsány na váš účet? Poradíme jak alespoň pár korun, možná i nějakou tisícovku ušetřit, ať ke konci měsíce tolik netrpíte.

Ruka držící kalkulačku

Kde se dá šetřit?

Ušetřit se dá témeř na všem. Dáme vám patnáct tipů jak rozpočet domácnosti skrouhnout o „pár peněz“. Pomůžeme s praním, spotřebou vody a elektřiny, ale také s nákupem potravin. Pokud i vy o nějakých tipech, jak ušetřit víte, budeme rádi, když se o ně podělíte s dalšími čtenáři v diskuzi.

Patnáct pořících fíglů

1. Potřebujete zajít na nákup? Tak se předtím pěkně najezte. Hladový žaludek je pro nákup to nejhorší. Nakoupíte všechno možné k jídlu, samozřejmě většinou to, co normálně vůbec nepotřebujete.

2. Kupujete balené vody? Proč? Vždyť voda z kouhoutku je také kvalitní, zdravá a hlavně levnější. Ušetříte svou peněženku, ale také životní prostředí vám bude vděcné, protože nebudete vyhazovat tolik PET lahví.

3. Pozor v obchodě! Obchodníci vědí, jak na nás. V úrovni očí zákazníků je většinou to nejdražší zboží. Kouknětě nahoru nebo dolů, tam to bude určitě levnější.

4. Chystáte se vařit guláš, vývar, kukuřici nebo luštěniny. Nebojte se tlakového hrnce, ušetří spoustu času i peněz.

5. Tip pro praní? Ano i ten tady máme. Přidejte korunu a pořiďte kvalitní prací prášek, pak s klidnou hlavou můžete na pracče nastavit prací program s nižší teplotou. Ani s dávkováním to v případě koncentrovanějšího prášku nemusíte přehánět. Menší množství bude bohatě stačit.

6. Říkají vám něco perlátory? Jde o úsprné baterie na sprchu, do umyvadel a dřezů. Také moc pomohou.

7. Vlastníte–li elektrický sporák, vypínejte ho dříve než dovaříte. Varná deska ještě celkem dlouhý čas teplo udržuje, na dovaření je teplota akorát.

8. Vybavte se úspornými žárovkami a ušetřete energii. Můžete zkusit štěstí v soutěži o LED žárovky na našem magazínu www.chovatelka.cz.

9. Čeká na vás koš nevyžehleného prádla? Nechejte si jemné prádlo až na konec. Lze ho dožehlit s vypnutou žehličkou.

10. Pokud elektrické spotřebiče zrovna nepoužíváte, vypněte je ze zásuvky. Stejně jednejte i u nabíječek pro mobilná telefony.

11. Vodu na těstoviny, brambory, polévku a podobně neohřívejte pomalu na sporáku, raději si ji ohřejte v rychlovarné konvici. Tady opět kormě peněz ušetříte i čas.

12. Na noc vypínáte topení? Aby teplo co nejdéle vydrželo, zatáhněte závěsy, čím omezíte únik vašeho teplíčka.

13. Máte-li početnější rodinu, neváhejte a využívejte rodinné slevy a výhodné zákaznické karty v obchodech. Dnes je nabízí jak v obchodech s potravinami, tak i ve sportovních obchodech, hračkářství a dokonce i ve zverimexu.

14. V případě, že potřebujete vybrat peníze z bankomatu, raději podnikněte delší cestu, až k bankomatu vaší banky. Výběr z jiného bankomatu se opradu pěkně prodraží, někdy můžete být nemile překvapeni.

15. Na závěr stará dobrá rada – zapomeňte na vanu plnou vody, raději se osprchujte.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies