Spinning

Spinning je energeticky účinné skupinové cvičení na stacionárních kolech. Spojuje hudbu, motivaci a představivost do jednoho celku s přesně dávkovaným tréninkem. Hubnutí se spinningem.

Řídítka spinningového kola

Za oficiálního autora spinningu je považován Johny Goldberg (Johny G), jenž s myšlenkou sestavit vysoce náročné aerobní lekce pro stacionární kola přišel v roce 1986 během závodu napříč Amerikou.
Tento nový a fascinující skupinový trénink stále ukazoval nové cesty. Od fitnesscentra v Santa Monice a Los Angeles až po New York. Pro podporu a rozvoj spinningu založil Johnny G. svou společnost, kde se zaměřil na výrobu stacionárních kol, budování spinning center po celém světě a také na důkladné školení trenérů spinningu. Společnost Johnyho G. funguje s velkými úspěchy dodnes.

Co je spinning?

Spinning je energeticky účinné skupinové cvičení na stacionárních kolech. Tento originální cyklistický program nabízí fyzické a psychické prvky sportovního tréninku lidem každého věku i úrovně zdatnosti. Spinning kombinuje trénink podle srdeční frekvence s pěti styly jízdy a nabízí tak účastníkům vyjímečný způsob cvičení. Johnny vytvořil spinning s vědomím, že každý má při tréninku jiné potřeby a cíle.
Jízda každého účastníka plně odpovídá jeho individuálním fyzickým předpokladům.

Proč jít na spinning?

Spinning je určen pro ty, kteří si chtějí udržet nebo zlepšit svoji kondici jednoduchým a zábavným způsobem Nemusíte být zrovna vrcholoví sportovci, dokonce nemusíte nikdy předtím sportovat a přesto můžete se spinningem začít. Nemusíte se učit žádné složité pohyby. Budete nenásilným způsobem pracovat na své fyzičce a zároveň pročistíte svoji mysl - i když jste pokročilejšího věku nebo máte 100 kilo.

Hubnutí se spinningem

Spinning je ideální prostředek ke zdravému hubnutí. Při jedné 45 minutové lekci průměrně spálíte 400 až 600 kalorií, což je více než při aerobiku, aniž byste zatížili své klouby. Pravidelný spinning trénink Vám pomůže účinně tvarovat a zpevňovat Vaši postavu. Spinning také umožňuje přípravu pro všechny druhy sportů. S pomocí měřiče tepové frekvence lze simulovat konkrétní tréninkovou zátěž.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies