Rozdíly mezi klasickým nákupním a outletovým centrem

Nakupování je vášeň – na tom se určitě shodneme. Pro většinu lidí nákupy představují relax, odpočinek, zábavu. Nakupování nás jednoduše baví. Když se řekne nakupování, většina lidí si už tak nějak automaticky představí klasická nákupní centra. Těm ale v poslední době šlapou na paty outletová nákupní centra. Jaký je mezi nimi vlastně rozdíl?!

ulice

Nejsou nákupy jako nákupy

Člověk by si možná řekl, že nákupní centrum a outlet je v podstatě jedno a to samé. Možná i vám v hlavě hlodá červíček, že v obou případech jde o nakupování, takže mezi klasickým a outletovým centrem nevidíte žádný rozdíl. A přece tam jsou!

Klasická nákupní centra si můžeme představit jako sdružení mnoha obchodů a obchůdků pěkně na jednom místě. V těchto obchodech najdete nejnovější kolekce mnohdy za raketové ceny – a právě cena je jedním z rozdílů mezi klasickým nákupákem a outletovým nákupním centrem.

Co přesně si představit pod pojmem outlet?

Outletová nákupní centra nejsou žádnou novinkou, přesto mnoho lidí neví, co jsou vlastně zač. Jedná se o druh obchodu, ve kterém můžete nakoupit oblečení, obuv nebo módní doplňky za podstatně nižší cenu, nežli právě v klasickém nákupním centru.

V outletech se zpravidla prodávají starší kolekce, tyto obchody slouží pro vyprodávání nadměrných zásob nebo zboží, které se již nevyrábí, ale stále si dokáže najít svého kupce.

Prémiová nákupní centra jsou rájem

Ještě je potřeba rozlišit outletová centra a prémiová outletová centra – právě v těch prémiových najdete luxusní značky známé po celém světě. Příkladem je nejkrásnější prémiové outletové centrum Premium Outlet Prague Airport, které se stalo malým rájem nejednoho shopaholica.

Zde na vás čekají takové módní ikony, jako jsou například značky Guess outlet, Desigual, Alpine Pro nebo Karl Lagerfeld. Mimo obchodů s oblečením zde můžete navštívit populární hračkářství Hamleys, které dokáže nadchnout malé i velké.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies