Pořiďte si osobního kouče

Máte pocit, že vám ve vztahu, v práci či v životě cosi chybí? Ztratila se vám životní jiskra? Nechte si vést osobním koučem, pomůže vám znovu nastartovat a najít tu správnou cestu.

Žena sedící s mužem u stolu a píše na papír

<!-- -->

Ztráta kontroly nad vlastním životem

Neurčitý pocit, který se podobá zklamání či vyhasnutí je jasným příznakem nejen ztráty kontroly nad vlastním životem, ale hlavně neschopnosti nalézt smysl života, který by nás těšil každý den. Ať už se jedná o partnerský vztah nebo vztah pracovní, neustálý kolotoč nám brání najít cestu ven a začít znovu, na jiném místě či s jinými myšlenkami, pocity a náhledy.

V podobných případech může pomoci psycholog či terapeut nebo se můžete obrátit na kvalifikovaného kouče, který nabídne široké spektrum pomoci. Kouč však není žádný poradce, nedokáže vyřešit váš problém jen tím, že mu jej sdělíte. On sám se bude snažit pomoci vám z obtížné situace tím, že vás navede směrem, který znáte vy sami a o který nevědomky usilujete. Zkrátka je jakousi pomocnou berličkou ve chvílích nejistoty.

Jak si vybrat osobního kouče?

Abyste se dostali z problémů, které vás tíží a dokázali změnit svůj přístup v kterékoliv otázce, je nutné, abyste svému kouči věřili a aby byl pro vás určitým vzorem. Jen těžko se zbavíte potíží, když vám kouč z nějakého důvodu nesedne. Setkání pak spíše protrpíte, než abyste se věnovali důležitějším bodům. V každém případě je ale kouč profesionálem na svém místě, dostatečně proškolen a s řádnou praxí. Každého kouče si před setkáním můžete prověřit na webových stránkách koučů.

Ačkoliv vám profil kouče může sedět, doporučuje se setkat se s více kouči a až poté si vybrat toho svého. Obvykle se první sezení neúčtuje, jedná se o poznávací schůzku, na které je kouč seznámen s vaší osobností. Ceny dalších sezení se odvíjí od četnosti a závažnosti potíží, jedno hodinové sezení se však pohybuje mezi 3 000 - 8 000 Kč. Někteří rovněž nabízí celodenní (zákl. osmihodinová pracovní doba) koučink, cena se však nenavyšuje za každou hodinu. Kouč vám pomůže rozvíjet vaši osobnost, schopnost vést pracovní kolektiv, pomůže zlepšit partnerské vztahy i vztahy mezi vámi a klienty.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies