Poprvé v posilovně?

Chystáte se vylepšit svou postavu v posilovně? Zajímá vás, jak to tam chodí? Jaké oblečení je vhodné pro cvičení v posilovně? To a mnohem víc se dozvíte v našem dnešním článku.

Žena stojící na rukách

Cvičení a fitness - proč je dobré chodit do posilovny?

Proč je dobré chodit do posilovny? Nejen, že uděláte něco pro své tělo, ale také je v posilovně bohatší výbava oproti domácí posilovně, která umožní cvičit pestřejší trénink, k dispozici jsou různé přístroje na aerobní trénink (stacionární kolo, běhací pás, veslovací trenažér apod.), které jsou pro redukci tělesného tuku nezbytný.

činky

Sport a jeho význam pro lidské zdraví

  1. Pohyb zvyšuje metabolismus.
  2. Pohyb podporuje spalování tuků.
  3. Pohyb stimuluje štítnou žlázu a tím celý metabolismus.
  4. Pohyb podporuje zdraví.
  5. Pohyb zvyšuje nárůst svalové hmoty, která spaluje více kalorií.

Oblečení – co na sebe?

Základem je příjemné spodní prádlo. Měly bychom si pořídit sportovní bezešvé prádlo. Co se týče oblečení celkově, ideálním materiálem je bavlna, které je příjemná na dotek a také saje dobře pot. Zda-li si pořídíte sportovní volné či obepnuté oblečení, je pouze na vás, důležité je, abyste se v něm cítili dobře.

Vhodná obuv do posilovny

Obuv nemusí být nutně drahá, aby byla dobrá. Boty bychom měly mít při příchodu do fitness centra dvoje. Jedny, které máme na nohou a druhé, které si přezujeme na cvičení. Ideální je na cvičení zvolit speciální zdravotní obuv, kterou vám doporučí lékař dle tvaru vaší (nohy nejlépe s bílou podrážkou).

Doplňky ke cvičení - další důležité drobnosti, na které byste něměli zapomenout

Kromě oblečení bychom si měly do tašky či batohu přibalit ručník, vodu a hygienické potřeby. Pokud chodíme cvičit sami, můžeme si vzít s sebou MP3 přehrávač s oblíbenou hudbou. Hudba je motivující a také hojně využívaná ve většině cvičebních programech.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies