Permanentní make-up

Toužíte po dokonale tvarovaném obočí, výrazných očích a sexy rtech bez neustálého líčení? Nebo si jen chcete nechat namalovat rozvernou pihu? Pak je tu pro vás permanentní make-up.
Žena v modrém oblečení

Jak se dělá permanentní make-up

Při permanentním make-upu se vpravuje do vrchní vrstvy kůže barevný přírodní pigment. Barvivo se do kůže přenáší rychlými vpichy přístrojem podobným velkému kuličkovému peru s jehlou místo hrotu. V salonu vám nejdříve zjistí typ vaší pokožky a její reakci na pigment. Protože se kůže v okolí aplikace znecitlivuje anestetizujícím roztokem a pracuje se pouze v horní vrstvě pokožky, obavy z bolesti zákroku můžete klidně hodit za hlavu.

Jak dlouho vás bude permanentní make-up krášlit

Permanentní make-up vydrží od tří do pěti let, záleží na typu pokožky a vaší péči o pigmentované místo. Permanentní make-up totiž postupně světlá. Nemusíte však čekat, až pigment úplně zmizí a můžete si jej asi tak za dva roky nechat oživit.

Jak se pigmentovaná kůže ošetřuje

Pigmentovaná kůže se omývá studeným čajem nebo borovou vodou a velmi jemně se ošetřuje. První dva dny budete muset zapomenout na dekorativní i pěstící kosmetiku a minimálně dva týdny se vyhýbat slunci, soláriím a saunám.

Komu je permanentní make-up určen

Pochopitelně všem ženám, které po takovémto zkrášlovacím zákroku touží a nemají žádné z níže uvedených zdravotních překážek. Nejvíce jej však jistě ocení sportovkyně, které se hodně potí a ženy s alergií na kosmetické přípravky nebo mastnou pokožkou. Technikou permanentního make-upu lze zvýraznit nejen obočí, oči a rty, můžete si také nechat udělat pihu.

Kdo se bude muset permanentního make-upu vzdát

Trpítre-li nějakou závažnou kožní nemocí, poraďte se raději s lékařem. Stejné je to v případě alergií. Ani pokožka podrážděna sluncem není pro permanentní make-up vhodná.

Jak se vyvarovat zbytečných chyb

Ideální je domluvit si nejdříve v salonu konzultaci. Pohovořte si o všech svých přáních, požadavcích i obavách. Můžete si vyžádat fotografie s tvářemi před a po úpravě; předkreslení líčení, které si přejete nebo si třeba nechejte ukázat i certifikát salónu. Bude-li vše v pořádku a vy se pro zákrok přece jen rozhodnete, nezbývá nic jiného než popřát hodně síly na odhánění protějšků opačného pohlaví.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies