Parfém jako afrodiziakum

Výběr parfému ovlivňuje řada okolností. Aby se vůně uvolňovala přesně jak sami chceme, je nezbytné vědět, kde parfém nanést. Rozhodující je také jak a v jaké míře parfém naneseme.
Flakón parfému

Parfém jako afrodiziakum

Parfém může sloužit jako „lákadlo“ pro druhé pohlaví. Sami návrháři vůní se snaží podnítit k tomu, abychom si parfém užívaly všemi smysly. Navrhují dokonalé flakóny, parfémované krémy, oleje, pudry.

Jak vybírat parfém

Při vybírání parfému bychom měli mít dostatek času. Také momentální rozpoložení může ovlivnit naše bezprostřední vnímání vůně, takže bychom neměli být unaveni a ve stresu. Přestože jsou v prodejnách nabízeny vonné proužky, parfém se zásadně zkouší na vlastní kůži. Teprve až po určité době se vůně plně rozvine a vy se můžete začít rozhodovat.

Kam (s) vůni?

Je známo, že parfém se nanáší na místa, kde pulzuje krev, protože se tak vůně lépe uvolňuje do okolí. Parfém se tedy nejčastěji nanáší na krk a zápěstí. Vhodné jsou také podkolenní a loketní jamky. Někdy se také doporučuje poprášit vůni nad sebou a „obléci“ se do ní. Už antičtí Řekové byli vynalézaví a používali pro nejrůznější částí lidského těla odlišné aromatické oleje.

Parfém jako lákadlo

Voňavkáři také navrhují masírovat si parfémem spánky nebo včesat si jej do vlasů. Vůně bude také dlouhodobější a intenzivnější sladí-li se dohromady také parfémované krémy, oleje nebo pudry, které se nanesou na tělo.

Množství nanášení parfému

Říká se, že když se použije parfém na správné místo, cítí jej jen ten, kdo jej nosí. Vůni zachytí pak jen ten, kdo se přiblíží na vzdálenost políbení.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies