Nezapomínejte při cvičení na své paže

V případě, že se už konečně “dokopete ke cvičení”, se většina z nás zaměřuje především na problémové partie - zadeček, bříško, nohy. Ale co povislé paže? Ty nám na kráse jistě nepřidají. Obzvlášť tehdy, kdy nosíme plavky či oblečení na ramínka. Poradíme vám, jak je zpevníte.

Zpevněte své paže

 

Triceps - trojhlavý pažní sval

 

Tento sval je zastíněn bicepsem, který sice více vyniká, ale pro zpevnění paží byste se měli zaměřit především na triceps. Pokud jej budete procvičovat a zpevňovat pravidelně, můžete se rozloučit s nepříjemným a nevzhledným třepotáním nahromaděného tuku ve spodní části paže.

 

Pokud nechcete navštěvovat posilovnu, kde mají speciální stroje na procvičení jednotlivých částí těla, klidně se bez nich můžete obejít. Cvičit můžete i v pohodlí domova. Mezi základní cviky, které zpevní především paže, ale i další části těla, jsou kliky.

 

Nějaké ty pomůcky jistě najdete doma - činky a židli. Když nemáte ani činky, tak si vezměte láhve s vodou, samozřejmě naplněné tekutinou - s prázdnými flaškami by to nemělo smysl. Vždy se snažte nejprve posilovat tricepsy a až později se zaměřujte na bicepsy. Ideální počet opakování je mezi 15 - 25 u každého cviku.

 

  • Kliky proklatě nízko

 

Kliky můžete cvičit jak s propnutýma nohama, kdy jste opření o špičky, nebo si tento cvik zjednodušíte a opřete se o podložku koleny. Ruce položte na podložku do šířky ramen. Pomalu zvedejte svůj trup a když se budete vracet k podložce, vždy se zastavte těsně nad ní. Pak se plynule vraťte vždy do původní polohy čili do vzporu. Lokty jsou pořád u těla, nesmíte se prohýbat a hlavu držte v prodloužení páteře.

 

  • Vezměte si židli jako oporu

 

Přisuňte si židli, posaďte se na její okraj a opřete se dlaněmi o přední rohy židle. Poté střídavě klesejte do podřepu a opět se vyšvihněte do úrovně nad židli. Ramena by měla zůstat v jedné rovině, nesmíte je zvedat.

 

  • Kliky na boku

 

Položte se na podložku na pravý bok. Kolena by měla být mírně pokrčená. Trup byste měli podpírat levou rukou a pravou si položte na levé rameno. Prostě posilujete pouze na té jedné ruce, ale nad zemí se vždy zastavte a vraťte s opět do původní pozice. Poté cvičte na opačnou stranu. Hlavně se nepředklánějte a pokládejte se na podložku celým bokem.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies