Mozek - čím ho krmit a jak ho správně nastartovat?

Co byste měli zařadit do svého jídelníčku, abyste podpořili svou nezastupitelnou řídící jednotku? Všechno co sníte, ovlivní vaši náladu, paměť, koncentraci i míru výkonu. Co tedy našemu mozku prospěje?

Model mozku

 

Mozek bez “pohonných látek” prostě nefunguje. Základem je cukr, voda a hlavně dostatek kyslíku. Ale není to jen o potravinách, které bychom pro správnou funkci mozku měli jíst, ale také o dalších věcech, které ovlivňují kvalitu našeho života. Co tedy děláme špatně?

 

Máte málo spánku a čerstvého vzduchu!

 

Nejen, že ve spánku získáváme zpět ztracenou energii, ale mozek musí mít dostatek času, aby se regeneroval. Nejlépe jsou na tom ti, kteří si rádi přispí nebo chodí dřív spát. Mozek se bude cítit mnohem více odpočatější, když budete spát minimálně 6 hodin denně. Nezapomínejte si pravidelně dopřávat dostatek čerstvého vzduchu. Při procházce si pročistíte hlavu, přijdete na jiné myšlenky a vaše plíce vám budou vděčné.

 

Odcházíte bez snídaně!

 

Snídaně je prostě základ každého dne. Pokud jste z těch, kteří ráno nesnídají, pak svému tělu nezajišťujete potřebné živiny a kvůli tohoto nedostatku se nemůžete soustředit a snižujete si tím svou psychickou činnost.

 

Nezapomínejte trénovat i mozek!

 

Mozek se celý život snaží přizpůsobovat se průběhu našeho života. Je to stejný princip, jako když nesportujete. Svaly postupně ochabují a tak je to i s mozkem. Jak ho ale trénovat? Neustále se učte nové věci, postupy a zkoušejte věci dělat jiným způsobem. Pokud to neuděláte, mozek vám zakrní.

 

Zdravě jezte a dodržujte pitný režim!

 

Nejvíce cukru máme sníst právě u snídaně. Později v průběhu dne se mají sacharidy dodávat v formě ovoce či zeleninových příloh. Odborníci doporučují zahrnout do jídelníčku luštěniny, těstoviny, rýži, jogurty a potraviny, které vám dodají vitamín B12. To znamená, že byste měli více jíst mořské ryby, vajíčka nebo použít třeba do pomazánky či koktejlu kokosový olej. Chřest působí i proti depresím a lesními plody se také zbavíte toxinů. Výborným a prospěšným kořením je Kari, které má protizánětlivé účinky a bojuje s látkami, které se usazují v mozku a pak způsobují Alzheimerovu chorobu. Mozku také prospívají dýňová semínka a vlašské ořechy.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies