Madrid - srdce Španělska

Madrid pro labužníky, kulturní nadšence i toužíte-li po relaxaci. Nad madridským mořem se vypíná Torre de Picasso. Spousta malých krámků v centru města, noblesní obchůdky ve čtvrti Salamanca.
Centrum v Madridu

Kdy Madrid navštívit?

Madrid navštivte nejlépe v květnu a červnu nebo září a říjnu. V létě je v Madridu extrémně horko a často se dá pobývat jen v klimatizovaných místnostech. Byla by škoda neokusit svátky - fiesta spojených s divadelními představeními a býčími zápasy.

Madridské obchůdky

Většina obchodů mívá otevřeno od pondělí do pátku až do večerních hodin. V malých krámcích kolem Plaza Mayor můžete nakoupit řemeslné výrobky, módu, delikatesy i mince. Noblesní obchody v oblasti Salamanca budou pro většinu z vás vhodné pouze pro nakouknutí (závratné ceny). V obchodech Museo del Jamon dobře nakoupíte třeba šunku, olivový olej a sýry.

Relaxace v Madridu

Pro relaxaci je ideálním místem Retiro Park (můžete se i projet na lodičkách, Retiro Park s malým jezírkem je oázou města). Projděte se po Paseo de la Castellan, Flamenco show uvidíte například v Café Central.

Madrid kulturním městem

Jste-li milovníci umění, navštivte Museo del Prado (zde můžete obdivovat slavnou Maju Francisca de Goyi). Picassova Guernica můžete obdivovat v Centro de Arte Reina Sofia. Katedrála La Almudena byla stavěna v letech 1879 - 1993 a najdete zde stavební slohy od neoromantismu po neobaroko.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies