Los Angeles – město filmové slávy

Když se řekne Los Angeles, každý si vybaví Hollywood, místo zrodu mnoha filmových hvězd. Menším se zase rozsvítí oči při vyslovení kouzelného slůvka Disneyland.. Los Angeles je zkrátka město fantazie.
Semafory a ukazatelé v Los Angeles
Los Angeles je druhé největší město USA a leží ve státě Kalifornie. Na svou plochu má obrovské množství obyvatel (9 milionů). Stejně jako San Francisco je centrem častého zemětřesení.

Los Angeles a historie

Los Angeles bylo založeno r. 1781 jako malá španělská vesnice. Město se prudce rozrostlo na konci 19.stol., kdy byla v okolí nalezena ložiska ropy.

Hollywood - ráj pro dospělé

Los Angeles je opravdu městem filmové slávy. Každý, kdo zde přijede, chce vidět Hollywood a Cestu slávy s bronzovými hvězdami na chodníku. Hvězdy jsou popsány jmény nejznámějších herců a hereček. V mnoha zdejších čtvrtích se zde natáčely ty nejznámější filmy a seriály – např. ve slavné Beverly Hills nebo v Santa Barbaře. Beverly Hills je sídlem těch nejbohatších. Navštívit můžete i některá filmová studia. Např. studio Paramount je plné kulis středověkých hradů, westernových městeček nebo interiérů vesmírných lodí. V muzeu Hollywood Wax Museum můžete spatřit tváře slavných herců v podobě jejich věrných kopií (voskové figuríny).

Disneyland - ráj pro děti

leží asi padesát kilometrů od Los Angeles. Ti menší zde mohou obdivovat hrady a zámky, horské dráhy, lanovky a různé kuriozity. Disneyland je rozdělěn do několika částí: země dobrodružství (Adventureland), země budoucnosti (Tomorrowland) a země pohádek (Fantasyland). Pobyt v Disneylandu je zážitkem i pro dospělé. Najdete zde mnoho horských drah. Viper je dokonce se svými 60 metry nejvyšší horskou dráhu na světě.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies