Kruhový trénink v posilovně

Kruhový trénink je ideální pro redukci tuku a posílení srdečně-cévního systému. Ideální trénink před blížícím se létem, kdy je potřeba nejen budovat svaly, ale také shodit přebytečný tuk.
Polonahá žena s rukama přes prsa

Proč kruhový trénink

Trénink je dobrý pro redukci tuku a pro výrazné zvýšení trénovanosti srdečně-cévního (kardiovaskulárního) oběhu. Během kruhového tréninku po sobě bez přestávky následují cviky na vzdálené svalové skupiny. Nahromaděná krev se tak přesouvá do vzdálených míst, tím je kardiovaskulární systém nadmíru zatěžován.

Pro koho je kruhový trénink vhodný

Kruhový trénink by měli volit lidé středně trénovaní, zdraví a mladí sportovci. Dojde tak ke zvýšení kondice a redukci tuku. Kruhový trénink není vhodný pro seniory.

Intenzita kruhového tréninku

Samotné cvičení

Během kruhového tréninku cvičíte s minimální nebo žádnou přestávkou. Cviky záleží na vás, měli byste prostřídat cviky na všechny partie (kombinovat ruce, nohy, břicho, záda apod.). Až po odcvičení všech vámi předepsaných cviků následuje přestávka (maximálně 5 minut). V prvních trénincích začnětě se dvěma kolečky cviků, poté můžete zvýšit počet kol až na 4.
Pro aktivaci metabolismu a zvýšení účinku posilovacího cvičení byste měli kruhový trénink dodržovat až 8 týdnů s frekvencí 2-3 krát týdně. Poté přejděte na jiný typ tréninku (po čase si tělo na druh cvičení zvykne).
Zátěž volte v závislosti na počtu opakování. Musíte s činkou nebo závažím udělat navíc dalších 5 opakování, tzn. volte spíše menší zátěž.

Rozcvičení před kruhovým tréninkem

Před kruhovým tréninkem se zahřejte, stačí 5 minut aerobní aktivity. Volte volné tempo. Před i po samotném cvičení se lehce protáhněte strečinkem a na konci tréninku zařaďte delší aerobní aktivitu pro uvolnění svalů (15 minut bohatě stačí).

Kruhový trénink - zaměření na břicho

Zkracovačky

Při zkracovačkách mějte úhel v kolenním a kyčelním kloubu 90 stupňů, ruce za hlavou, ale nespojujte je, ruce se hlavy lehce dotýkají. Příliš nepředklánějte hlavu a v dolní poloze se protáhněte. Pohyb musí být pomalý! Udělejte maximální počet opakování.

Podsazování pánve

Neulehčujte si cvik nakloněním nohou nad tělo, stehna jsou stále kolmo k zemi. Pohyb je jen pár centimetrů, velmi pomalý, v horní poloze na chvilku zastavte. Opět volte maximální počet opakování.

Přednosy ve visu na břicho

Nepouštějte dole nohy až za tělo, nesmí se prohýbat. Kolena zvedejte co nejvýš a předsaďte při provedení pánev. Opět maximální počet opakování.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies