Jezevčík

Hladkosrstí jezevčíci vznikli ve 14. století křížením francouzských basetů a pinčů. Jezevčíci jsou nejstaršími německými loveckými psy. Dlouhosrstí jezevčíci, kteří vznikli křížením hladkosrstých jezevčíků se španěly, se objevili až v 16. století.
Rasa psa zvaná jezevčík

Původ

Hladkosrstí jezevčíci vznikli ve 14. století křížením francouzských basetů a pinčů. Jezevčíci jsou nejstaršími německými loveckými psy. Dlouhosrstí jezevčíci, kteří vznikli křížením hladkosrstých jezevčíků se španěly, se objevili až v 16. století. Drsnosrstí jezevčíci vznikli na přelomu 17. a 18. století, křížením hladkosrstých jezevčíků s kníračem.

Charakteristika

Pes je vhodný do rodiny s dětmi. Povaha jezevčíka je velmi přátelská, bez známek agrese. Jezevčík vychází dobře s ostatními psy, domácími zvířaty a dětmi. Věnujete-li mu hodně pozornosti, velmi si toho váží, někteří jedinci proto špatně snášejí samotu.

Výška

Výška jezevčíka se pohybuje od 30 do 35 centimetrů, váha od 7 do 9 kilogramů.

Péče o srst

K úpravě srsti postačí jednou týdně česat a kartáčovat. Jezevčík nevyžaduje radikální střih, pouze se doupravuje lehkým zástřihem - hlavně před výstavou.

Povahové rysy

Přátelská, mírná, přítulná povaha s výraznou ochotou k poslušnosti. Jezevčík je inteligentní a má vrozené vlohy pro plnění různých úkolů. Jezevčíci jsou známí schopností získat si srdce lidí. Zejména jejich feny mají tak oddaný pohled, že mu nelze odolat.

Výchova

Výchova probíhá většinou bez problémů. Tito psi se snadno učí a rádi něco dělají pro svého pána.

Pohyb

Jezevčík zbožňuje vodu a plavání, je to vášnivý lovecký pes, který potřebuje hodně volného pohybu a zaměstnání.

Věk

Jezevčík se dožívá věku kolem 10 – 12 let.

Druhy jezevčíků

  • Jezevčík dlouhosrstý
  • Jezevčík drsnosrstý
  • Jezevčík krátkosrstý
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies