Jarní úklid - kde začít?

Jarní úklid nemine nikoho z nás. Měli bychom začít popořadě, abychom si v tom nevytvořili zbytečný chaos. Tak si tedy vyhrňme rukávy, ať se na to můžeme vrhnout. Velikonoce jsou už takříkajíc za rohem.

Jarní úklid - kde začít?

 

Jděte na to s úsměvem...

 

Sluníčko začíná svítit víc a víc a příroda kolem i všechno v ní se začíná probouzet. Nechce se vám uklízet, ale bohužel to nikdo za vás neudělá? Zkuste nejprve otevřít okna, vpusťte dovnitř čerstvý vzduch a nechte byt prozářit sluncem. Pak si připravte čistící prostředky, horkou vodu, dostatek hadrů, košťat a dalších šikovných pomocníků.

 

Šikovných pomocníků není nikdy dost

 

Pokud na úklid nemusíte být sama, tak nebuďte. Zapojte i ostatní členy rodiny, pomoct můžou i ti nejmenší. Samozřejmě, že musíte rozdělit úkoly úměrně podle věku a schopností dítěte. Určitě zvládnou zamést podlahu a uklidit svůj pokojíček.

 

Vy se pak můžete soustředit na ty těžší úklidové práce a nemusíte se zdržovat s těmi jednoduššími. Ušetříte čas i energii. A pokud si chcete při úklidu udržet dobrou náladu, klidně si pusťte svou oblíbenou hudbu. Zabijete tak 2 mouchy jednou ranou, protože přitom můžete spálit i nějaké ty kalorie, když se u toho budete trochu hýbat.

 

Uklízejte systematicky

 

Někde stranou si nechte pytle na průběžné vyhazování nepotřebných věcí. A hlavně nechtějte nic uspěchat a mít vše v dokonalém stavu. Něco si nechte i na další den, nemusíte mít uklizený byt za 1 den. Pamatujte, že nejste žádní superhrdinové, kteří nepotřebují odpočinek.

 

Stanovte si priority

 

  1. Začít můžete v ložnici. Vyměňte povlečení, utřete prach, vysajte i prach pod postelí a nezapomeňte vytřít.
  2. Postarejte se také o všechna zrcadla, vraťte jim lesk.
  3. V obývacím pokoji kromě stejných prací, které jste provedli v ložnici, ještě zbývá vyčistit pohovku.
  4. V kuchyni umyjte i to méně používané nádobí, vytřete skříňky, dejte na stůl čistý ubrus a prostírání vyměňte za veselou jarní výzdobu.
  5. Z předsíně by mělo, stejně jako z ložnice, zmizet zimní oblečení i boty, které zas nějakou dobu nebudete používat. A oblečení, co vám už tak nějak nesedí nebo se vám to už nelíbí a nechcete to nosit, se prostě a jednoduše zbavte. Víte, jak se to říká - pryč se starým, přivítejte nové a svěží.
  6. Koupelnu a WC si nechte až nakonec, protože ty zaneřáděné věci musíte někde umýt, což bude asi nejlehčí ve vaně. Nezapomeňte vyhodit starou kosmetiku a již nepoužívané přípravky.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies