Jak zabránit vypadávání vlasů?

Příčina ztráty vlasů může mít mnoho podob. Každá žena udělá první poslední pro záchranu svých krásných vlasů, jenže v některých případech už bohužel nic nepomůže. Poradíme vám, co by vám mohlo pomoci. Avšak pamatujte, že prevence je základ, tedy pokud vlasy neztrácíte z vážnějších důvodů - jako třeba po chemoterapii.

Jak zabránit vypadávání vlasů?

 

Vypadávání vlasů - přirozený proces

 

Věděli jste, že se naše vlasy obměňují několikrát za život? Je to dynamický proces a první probíhá již v průběhu našeho embryonálního vývoje. Vlasy jednoduše rostou po určitou dobu, poté vypadnou a jsou nahrazeny další vlasovou generací. Ale jestli porostou další vlasy záleží jen na tom, jestli zůstaly vlasové folikuly zachovány. Vlasy se zcela obnoví asi po 4 či 6 letech.

 

Jaké jsou nejčastější příčiny padání vlasů?

 

Někdy je vypadávání vlasů ve větší míře běžné. Týká se to především novorozenců, některých mladých lidí v pubertě a samozřejmě i ve stáří, kdy padají vlasy každému z nás. Jestliže se ale nemůžete zařadit do žádné z uvedených kategorií a vaše vlasy ztrácí výrazně na objemu, měli byste zpozornit a začít hledat příčinu. Vybrali jsme pro vás 12 nejčastějších příčin. Tady jsou.

 

  1. Porucha štítné žlázy
  2. Nedostatek vitamínů - pravděpodobně železa
  3. Stres
  4. Poruchy příjmu potravy - anorexie, bulimie
  5. Hormonální výkyvy - menopauza, těhotenství
  6. Chemoterapie
  7. Dědičné faktory
  8. Špatný krevní oběh
  9. Teplota
  10. Akutní onemocnění
  11. Náhlá změna tělesné váhy
  12. Cukrovka

 

Prevence je základ

 

  • Kvalitu svých vlasů podpoříte tím, že tělu dodáte chybějící vitamíny. Vypadávání vlasů můžete zastavit tím, že do svého jídelníčku zařadíte zinek a železo. Najdete je v mořských plodech, v mase, játrech, dýňových jádrech, oříšcích, ječných kroupech a v pohance.
  • Především byste to neměli nijak přehánět s léky, alkoholem a cigaretami.
  • Kvalitní kartáče a hřebeny nebudou vaše vlasy poškozovat a trhat.
  • Stres obecně snižuje kvalitu vašeho života. Příliš stresu a málo kvalitního spánku může způsobit dočasné vypadávání vlasů.
  • Pokud často navštěvujete kadeřnici a necháváte se barvit, odbarvovat a vyzkoušeli jste už i trvalou, snažte se to omezit. Chemické prostředky používané ve větším množství je také poškozují.
  • Také se vyhněte častému nošení těsných culíků nebo spínání vlasů stále na stejných místech.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies