Informace o saunování a jejím vlivu na krásu

Pokud jste se o blahodárných účincích sauny na fyzickou a psychickou kondici nepřesvědčili na vlastní kůži, určitě jste se o nich leccos doslechli. Víte ale, že saunování má velmi příznivý vliv také na krásu?
Kosmetické pomůcky s ručníkem
Chcete si pořádně povzbudit tělo? V tom případě vyzkoušejte saunu. Opakované střídání horkého vzduchu a studené vody povzbuzuje krevní oběh, posiluje obranný systém, podporuje látkovou výměnu a zlepšuje celkovou kondici. Uvolňuje také dýchací cesty a čistí pokožku. Saunování, to je nejen horký vzduch, ale také studený vzduch a voda ve formě bazénku či sprchy. Je jen na Vás čemu dáte přednost.

A čím studená voda prospívá kráse? Stimuluje látkovou výměnu, podporuje prokrvení, zjemňuje pokožku, zlepšuje její elasticitu a pevnost.

Zimní čas je pro saunu jako stvořený. Můžeme se krásně uvolnit, pobýt pěkně v teple, nechat volně proudit myšlenky a při tom všem ještě něco užitečného udělat pro zdraví a krásu.

Péče v sauně od hlavy až k patě

Téměř všechna zkrášlující ošetření lze vlasům a pokožce dopřát také v sauně, kde se jejich účinky dokonce znásobí. Záleží však na správném načasování jednotlivých procedur. Po první fázi je vhodná doba na peeling, protože zrohovatělé kožní šupinky jsou uvolněné a dají se snadno odstranit. Po druhé potní fázi je zase ideální nanést na vlasy pěstící masku jak na obličej tak na vlasy a nechat ji působit po dobu odpočinku. Pokud chcete vlasům a pokožce hlavy dopřát zkvalitnění i vnitřně, potom sáhněte po výrobku Hollywood Mineral Fit Hair. Po poslední fázi je pokožka dokonale čistá a připravená maximálně využít účinných látek tělového mléka a hydratačního pleťového krému.

Opatrnost při saunování

Ženám je doporučováno být opatrná se saunováním před menstruací. Některým ženám se může točit hlava a bojují se závratěmi. Někdy cítí nepříjemný tlak v břiše. Asi to chce opatrně vyzkoušet. Rozhodně před saunováním není doporučováno pít kávu, naopak je dobré napít se ovocného nebo bylinkového čaje a po saunování opět doplnit tekutiny.

Aromaterapie při saunování

Můžete vyzkoušet také extrakty bylinek, které Vám pobyt v sauně ještě více zpříjemní. Např. eucalyptus, levanduli, mátu či růži.

V sauně se zcela uvolníte. Budete vnímat jen stékající pot a s ním necháte z těla odejít všechny nečisté látky a zároveň také všechny chmury. Po sauně se člověk cítí příjemně unavený. Je to prostě báječný odpočinek.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies