Hluk ohrožuje vaše zdraví

Až 62% čechů má pocit, že žije v neustálém hluku, že jsou neustále rušeni různými vlivy. Také vás ruší "italský životní styl" vašich sousedů? Pořád v uších slyšíte hlasité jednání kolegů v kanceláři nebo hudbu vašich dětí?
Muž ležící na pohovce
Tohle všechno jsou stresové faktory, které se časem projeví na vašem zdraví.

Ucho reaguje na hluk citlivě

Ucho je citlivým orgánem, který na příliš silnou intenzitu zvuku snadno reaguje trvalými funkčními omezeními. Náhlá ztráta sluchu, častý důsledek intenzivního nenadálého zvukového signálu, bývá příčinou ušních šelestů (tinitu) a nedoslýchavosti. Dejte si pozor i při poslechu hudby.

Braňte se proti hluku

Ucho je orgánem, který dokáže narozdíl od všech subjektivních pocitů, objektivně reagovat na zvukové vlny. Pokud jsou zvukové vlny příliš silné, mechanicky se poškodí vnitřní ucho a přitom nezáleží, jak byl hluk pociťován. 

Hluk na pracovišti a v klubech

Na pracovišti jsou při síle hluku nad 85 decibelů předepsány ochranné pomůcky. Tato síla zvuku je například na velmi rušných silnicích nebo na diskotékách. Nadmírou hluku jste tedy vystaveni i vy!

Jak se před hlukem chránit?

Zatížení hlukem lze snadno předvídat. Používejte ochranné pomůcky a při silné zátěži dopřejte uším trochu klidu. Ucpávky do uší jsou účinným řešením během spánku - proti nočnímu hluku.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies