Hlavní příčiny neplodnosti

Neplodnost je strašákem mnoha párů, kteří mají v plánu počít svého potomka. Bohužel, statistiky mluví v tomhle ohledu jasně – neplodnost neustále stoupá a stoupat bude. Seznamte se s hlavními příčinami jejího vzniku.

Nožičky dítěte položené na dlani

Věk nastávající matky

V současné době, kdy ženy odkládají první těhotenství až na věk pohybující se okolo 35 let, riziko neplodnosti výrazně stoupá. Ideálním obdobím pro početí potomka je pro ženu mezi 20. a 30. rokem, pak se naděje na otěhotnění snižuje. V 35 letech je šance poloviční, než u o pět až deset let mladší ženy.

Genetické a vrozené faktory ovlivňující neplodnost

Pokud se neplodnost v rodině ženy vyskytuje, je vysoká pravděpodobnost, že s otěhotněním bude mít problémy také ona. Neplodnost může být dána i některou z anatomických abnormalit daných už od narození. U mužů může být nízký počet spermií způsoben poraněním nebo následkem různých onemocnění varlat, endokrinních poruch, apod.

Nesprávná životospráva

Plodnost žen i mužů může negativně ovlivnit příliš tučná a slaná strava, dále také stres, alkohol, káva, cigarety a drogy. Další příčinou neplodnosti mohou být výrazné odchylky od průměrné hmotnosti (u žen).

Další možné příčiny neplodnosti

  • Snížená kvalita spermatu může být následkem znečištění životního prostředí.
  • I příliš těsné spodní prádlo může být u mužů příčinou poklesu plodnosti. Teplota varlat v těsných spodkách může dosáhnout příliš vysoké hodnoty.
  • Plodnost negativně ovlivňují také léky, radioaktivita a elektromagnetická pole.
  • U žen může být příčinou neplodnosti odkládání těhotenství prostřednictvím užívání antikoncepce.

Neplodnost nemusí být problémem, existuje účinné řešení!

Máte vy a nebo váš partner starosti či pochybnosti týkající se své plodnosti? Nezoufejte! I když některým ženám lékaři stále nedokážou pomoci, rozvoj vědy je výrazný. Odhaduje se, že na celém světě se narodily díky asistované reprodukci již dva miliony dětí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies