Fitness a důvody proč začít

Sport všeobecně omlazuje mozek. Vědecké studie prokazují, že tělesně zdatní lidé vykazují lepší schopnost učení, mají lepší paměť a jsou pozornější. Důvodů, proč by žena měla začít s fitness, je ale mnohem víc...

Posilovací pružina

Důvody proč začít s fitness

  • Posilováním si zpevníte svaly i klouby. Zejména u žen mají svaly i klouby větší tendenci k uvolnění než u mužů.
  • Posilováním si zlepšíte držení těla, zbavíte se bolesti zad a následně zmizí i bolesti hlavy.
  • Díky fitness budete mít větší sílu. Obavy, že by vám při pravidelném cvičení narostly svaly, jsou neopodstatněné. Ženy nemají k nabírání svalové hmoty fyziologické předpoklady jako muži. Navíc "vytvoření" mohutných svalů není zdaleka snadné.
  • Po pravidelném posilovacím cvičení se můžete dočkat zpříjemnění menstruace a zmírnění premestruačního syndromu. Pokud jste v posilovně nováčci, tak posilování břicha, poskoky a dřepy prozatím v období menstruace vynechte!
  • Získané svaly posilováním vám pomohou při hubnutí. Ovšem dávejte pozor při provádění cviku - nikdy nezadržujte dech. Obvykle platí, že při zvedání zátěže je výdech a při spuštění následuje nádech.
  • Díky fitness se vám do těla vyplaví značné množství endorfinů (hormony štěstí). Po cvičení budete mít dobrou náladu.

Využijte možnost trenéra fitness

Jedna hodina se pod vedením odborníka pohybuje okolo 200Kč a výše. Vyplatí se vám nechat si vypracovat od trenéra plán cvičení a s ním absolvovat příslušné posilovací lekce.
Trenér vám cviky dobře vysvětlí a naučí vás jak správně technicky cvik provádět. Kontakty na trenéry získáte přímo v posilovnách a fitness studiích.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies